ПОЧИЊЕ „СМЕДЕРЕВСКА ЈЕСЕН“

Опером „Кармина бурана“, најпознатијим делом немачког композитора Карла Орфа, у извођењу симфонијског оркестра и хора РТС-а, у петак, 7. септембра у Малом граду, свечано ће почети овогодишња „Смедеревска јесен“, једна од најстаријих привредно-туристичких манифестација у Србији. „Смедеревски карневал“ , познат по смотри учесника свих узраста из различитих делова Србије који носи поруку „Смедерево вазда отворено“ претходиће свечаном отварању манифестације. Главним улицама Смедерева, продефиловаће неколико стотина учесника који ће поздравити почетак манифестације која има традицију дугу 131 годину.
Публика ће имати прилику у петак да на Градском тргу ужива у концерту фолк певача Адила Максутовића, а након тога и у наступу познатог певача Жељка Васића. Субота је резервисана за наступ познатог фолк певача Милана Топаловића Топлка, након кога ће бити организован концерт познатог бенда „Lexington“. У недељу ће на Градском тргу наступати познати извођачи народне музике – Шабан Шаулић, Ана Бекута и Снежана Ђуришић, док ће свечано затврање бити у Малом граду, где ће наступати група „Балканика“.
За оне који желе да се упознају воћарским и виноградским производима села, моћи ће током трајања манифестације то да учине на пољопривредној изложби „Сеоска дворишта“, док ће се на привредној изложби у Центру за културу  представити домаће и стране фирме које успешно послују у нашем граду, најављују организатори.
Богат културни програм, обележиће дане манифестације. Кроз наступе фолклорних група, хора „Колибри“, позоришних представа, изложби старих заната, витешких турнира и много тога другог, сваки посетилац ће имати прилику да ужива у нечему по свом избору.
„Смедеревска јесен“ одржава се у славу грожђа и вина смедеревског виногорја. Циљ манифестације је да се прикаже богата туристичка понуда Смдедерева, висококвалитетни производи и сам привредни потенцијал Смедерева. Прва манифестација одржана је 1888. године и од тада је више пута мењала свој садржај, али обележје манифестације, изложбе грожђа и вина, остало је исто кроз све године, подсећају организатори у најавном саопштењу за јавност.

 

 

 

Comments are closed.