ЗМАЈЕВА ШКОЛА: РАДОВИ ГОТОВИ ДО КРАЈА НЕДЕЉЕ

Грађевински радови који се одвијају око објекта бивше „Деспот Ђурађ“, а сада основне школе „Јован Јовановић Змај“ у Смедереву, биће завршени до краја недеље, потврдио је за „Смедеревске новине“ Владимир Јањић, члан Градског већа задужен за просвету.
-Сви груби радови су већ урађени, велике машине су завршиле посао до понедељка, а то нам је било важно јер нам је безбедност деце на првом месту. Данас ће бити завршене степенице, остаје само да се изравна и поплоча плато и уреди зелени појас. Вредност радова, које финансира град, је око 1,7 милиона динара – каже Јањић за наш портал.
Директорка ове основне школе Весна Младеновић наводи да се настава одвија несметаном динамиком и да се након процеса пресељења ученици и запослени навикавају на нов објекат.
-Ове школске године уписали смо два одељења првог разреда, тако да укупно имамо 25 редовних и 3 одељења са ученицима са посебним потребама. Настава се одвија у две смене, по недељном ритму промене смена – каже директорка.
Иначе, према ранијем плану, током лета извршена је „ротација“ две средње и једне основне школе, тако да су се „Змајевци“ вратили у свој стари објекат, ученици средње Економске школе сада похађају наставу у новом објекту основне школе „Јован Јовановић Змај“, док је средња школа „Деспот Ђурађ“ пребачена у објекат Економске школе.

Ј.В.