ЗА ИЗБЕГЛИЦЕ ИЗ БИХ: У ТОКУ РЕГИСТРАЦИЈА НЕПОКРЕТНОСТИ

Повереништво за избеглице града Смедерева обавештава избегла лица из Босне и Херцеговине да је у Федерацији БиХ у току Пројекат регистрације непокретности који се односи на усклађивање података о непокретностима између катастра и земљишне књиге. Циљ пројекта је замена старих земљишних књига у циљу обједињавања и успостављања јединствене евиденције о непокретностима с којим многа избегла лица нису упозната.

Како би лица избегла из Федерације Босне и Херцеговине била упућена у своја права у поступку регистрације непокретности у том ентитету, Влада Републике Српске донела је одлуку којом је формирано шест канцеларија за пружање бесплатне правне помоћи. Канцеларије су успостављене у оквиру Републичке управе за геодетске и имовинско правне послове (РУГИП-а) и то у следећим градовима: Бања Луци, Мркоњић Граду, Бијељини, Зворнику, Источном Сарајеву и Општини Невесиње. Такође је формирана и канцеларија у Новом Саду, у булевару Краља Александра број 14 (тел:021/382-1157).

У циљу заштите имовинских интереса и смањења високих трошкова каснијег доказивања постојања права на непокретностима, заинтересована лица могу преузети упутство за подносиоце пријава права на непокретностима у Федерацији БиХ, у оквиру кога је и образац Пријаве права власништва на некретнинама, на Званичној интернет страници града Смедерева www.smederevo.org.rs.

За све додатне информације, заинтересована лица се могу обратити кананцеларији Поверениства за избеглице и миграције града Смедерева, на адресу Трг Републике број 12, или путем телефона број 026/4621-343.

СДН

 

 

Comments are closed.