ГРАДСКА ГАЛЕРИЈА У МУЗЕЈУ: ИЗЛОЖБА „ПОКЛОН/ GIFT“

Након суспендовања програма Градске галерије савремене уметности Смедерево у изложбеном простору на Тргу Републике због завршеног процеса реституције, њене изложбене активности биће настављене, до даљњег, у првој изложбеној сали Музеја у Смедереву. Наредна изложба у оквиру годишњег програма Градске галерије савремене уметности Смедерево за 2018. годину јесте изложба уметника Зорана Димовског, чије је отварање заказано за уторак, 21. августа, од 19 часова.

На изложби под називом „ПОКЛОН/ GIFT“ аутора Зорана Димовског биће представљени радови великог формата рађени на папиру, настали током 2016. и 2017. године.

Изложба је замишљена у форми једноставне презентације радова, чија заједничка особина јесте мапирање историјских и политичких феномена, односно домена њиховог узајамног деловања. Кроз представљене радове аутор разматра савремени тренутак и покушава да у новој интерпретацији реалности успостави говор и релацију између садашњих високо технолошких и социјално развијених система и претходних цивилизацијских феномена, као што су тоталитарна друштва и хладан рат.

Радови су базирани на исписаним текстовима великих димензија, који у својој основи и сами по себи јесу једноставан и снажан комуникациони алат, који уз значења исписаног текста чине јасан наратив и симболични израз аутора.

Зоран Димовски је рођен 1966. године у Београду. Уписао је Факултет ликовних уметности у Београду 1988. године, на ком је и дипломирао 1993. године. Постдипломске студије је завршио 1995. Од 2000. године предаје на Факултету ликовних уметности у Београду. Докторске студије је завршио 2017. године. Члан УЛУС-а од 1994. године.

 

 

 

 

Comments are closed.