НОВИ КАДРОВИ ЗА БОЉЕ ФУНКЦИОНИСАЊЕ ГРАДА

У петак је одржана раније одложена петнаеста седница Скупштине града, на којој је изабрано пет нових чланова Градског већа и директор ЈП „Паркинг сервис“. Кадровске промене уврштене су у дневни ред као допуна, уз образложење да су сви који су замењени поднели оставке. Дејана Миленковића, Јелену Лалић, Светлану Михајловић, Радишу Јовановића и Дејана Мишељића на функцијама већника заменили су Милош Томовић, Владимир Јањић, Владан Поповић, Дејан Спасић и Марина Тирнанић, док ће на челу „Паркинг сервиса“ уместо Николе Матејића од сада бити Јован Беч.
-Досадашњим члановима Градског већа ја бих се захвалила, радили су добро, увек може боље, никада не могу да кажем да је неко радио супер, јер послова у овом граду има напретек. Што се тиче нових чланова Градског већа, надам се да ће они радити боље од оних које мењамо, а наравно, све за интерес града Смедерева – рекла је кратко образлажући своје предлоге за нове чланове градоначелница Јасна Аврамовић.
Кадровску „сечу“ преживели су Мирко Ђурић и Јасмина Војиновић, а позиције су задржала и два члана из редова СПС-а, Славиша Стошић и Драган Станић.
На почетку седнице могла се чути и једногласна замерка опозиције због начина на који је заказано ново заседање, након одлагања у уторак, због чега су одбили да учествују у гласању о новим већницима. Иако председник Скупштине града није дао образложење за померање седнице, представници Српске напредне странке, која има натполовичну већину у локалном парламенту, за наш портал наводе да је намера била да се избегну привремене мере.
– Привремене мере могу да утичу на ефикасност рада јавних предузећа и установа, па је седница одржана да бисмо их избегли. У међувремену, добро смо промислили о одлукама и кадровским решењима која имају за циљ побољшање функционисања свих јавних служби, јер увек има места за напредак. Ово је спровођење политике Српске напредне странке у којој се поштују институције, у којој Градски одбор предлаже кадрове и решења за проблеме који се тичу свих грађана. Све одлуке убудуће ће доносити Градски одбор, у интересу грађана и бољег функционисања града – кажу у овој странци.
Како сазнају „Смедеревске новине“ промене на градским функцијама и челним позицијама у јавним предузећима и установама тек су почеле, а у наредних месец дана, у циљу побољшања ефикасности локалне администрације, Српска напредна странка планира још кадровских освежења. Према нашим сазнањима реч је пет-шест јавних предузећа и установа, међу којима су ЈП „Спортски центра“ и ЈП „Тврђава“, а разматра се и решење за позицију помоћника градоначелника, као и промене у Градској управи. Озбиљно се анализирају рад и функционисање највећег и најважнијег градског комуналног предузећа „Зеленило и гробља“, којим за сада управља Виолета Максимовић. Са потенцијалним кандидатима за то место већ се обављају разговори и разматрају планови рада, потврђено је из редова напредњака за наш портал.

Ј. Шешлак

 

Comments are closed.