СТРЕЉАШТВО: НОВА ГЕНЕРАЦИЈА ТАЛЕНАТА СТАСАВА КРАЈ ДУНАВА

Најталентованији млади стрелци Смедерева и ове године су учествовали у Кампу перспективних стрелаца Србије. Троје који се такмиче ваздушном пушком и један стрелац из ваздушног пиштоља. Наталији Тасић је ово било четврто учешће у кампу, Душану Бојићу, друго, док су први пут били Немања Адамовић и Немања Живојиновић. У стручном тиму био је и наш тренер Никола Симић. На контролним такмичењима медаље су освојили Наталија Тасић, сребрну пушком и Душан Бојић, бронзану пиштољем, а у миксу пушком Немања Живојиновић са Александром Хавран, сребрну, саопштавају из Стрељачке дружине Смедерево.

Велика група младих талената  је завршила седмодневни рад у Кампу перспективних стрелаца ваздушним оружјем у Спортском центру Караташ, на обали Дунава у близини Кладова.
Ове године међу 40 полазника у кампу су учествовала и четири млада талента из Смедерева, Наталија Тасић, Немања Адамовић и Немања Живојиновић, стрелци ваздушном пушком и Душан Бојић, који се такмичи ваздушним пиштољем. Са стрелцима је радило осморо тренера из свих крајева Србије, међу којима је био и наш Никола Симић. У раду је учествовало и још шесторо домаћих стрелаца из сениорских категорија као и један тренер из Републике Српске. Директор кампа био је Милан Парезановић, из Стрељачке дружине „Бошко Петровић“ из Ивањице, а руководилац стручног рада Саша Икер, из СД „Јединство“ из Старе Пазове.
Седмодневни камп је садржао тренинге физичке припреме и по два тренинга у стрељани. Сваке вечери на састанцима сви заједно су анализирали тренинге.
Полазници кампа обишли су Музеј „Лепенски вир“ и Хидроелектрану Ђердап.
На крају уследила су контролна такмичења, у појединачној и микс конкуренцији. Најпрецизнији су награђени медаљама, дипломама и поклонима. За три медаље изборили су се стрелци „Смедерева“, и то сребрну Наталија Тасић, којој је ово четврто учешће, и бронзану Душан Бојић, који учествује по други пут у кампу. У миксу ваздушном пушком Немања Живојиновић са Александром Хавран из „Јединства“ освојио је сребрну медаљу.
Као и годинама уназад, камп у Караташу је организовао Стрељачки савез Србије, под патронатом Министарства омладине и спорта Републике Србије.

 

Comments are closed.