ГРАДОНАЧЕЛНИЦА БЕЗ ПОДРШКЕ СРПСКЕ НАПРЕДНЕ СТРАНКЕ

Градоначелница Смедерева Јасна Аврамовић више нема подршку Српске напредне странке, показала су данашња дешавања у локалном парламенту. Као што је портал „Смедеревске новине“ раније најавио, петнаеста седница Скупштине града заказана за данас у 10 часова није одржана, јер се на заседању није појавио ниједан од 44 одборника Српске напредне странке. У сали је било само 20, од укупно 70 одборника, па је председник Богољуб Спасојевић само констатовао недостатак кворума и присутнима саопштио да се седница одлаже, без образложења.
-Недоласком на седницу, одборници Српске напредне странке исказали су јединствен став, да ће спороводити политику и одлуке Градског одбора, и да више неће трпети бахато понашање појединаца који не поштују договоре и закључке органа странке којој припадају – објашњава наш извор близак СНС-у.
Наводи и да је то јасан сигнал градоначелници Јасни Аврамовић да нема подршку за приватизацију јавне функције и свих органа локалне администрације, и да, као лице изабрано на листи Српске напредне странке, мора да се понаша у складу са државном политиком и ради, не за лични, него интерес грађана. Ово је, тврди наш извор, још један од доказа да је у Смедереву време за промене, за нова кадровска решења и освежење у страначком одбору и локалној администрацији, како би град на Дунаву наставио да се развија у складу са својим потенцијалима, а Смедеревци осетили бољитак.
Подсећамо, 11. августа истиче тромесечни рок за одржавање седнице Скупштине града, након чега постоји могућност увођења привремених мера, а након тога и одржавања ванредних локалних избора. Да ли ће данас одложена седница бити одржана до тог датума за сада није познато, пошто ни сам председник локалног парламента није прецизирао нов термин наредног скупштинског заседања.

Ј. Шешлак

 

Comments are closed.