НАЈАВЉЕНЕ СЕДНИЦЕ СКУПШТИНЕ ГРАДА НЕЋЕ БИТИ!

Седница Скупштине града, најављена за уторак, 7. август, неће бити одржана, пошто одборници владајуће Српске напредне странке неће доћи на заказано заседање, сазнају „Смедеревске новине“. Како је наш портал раније најавио, напредњаци бојкотом локалног парламента, намеравају да градоначелници Јасни Аврамовић, јасно ставе до знања да је њен начин рада на челу града неприхватљив и да не подржавају неодговорност и бахаћење функционера који све њих предствља. У томе су, тврди наш извор, још одлучнији, након покушаја Аврамовићеве да уценама и притисцима, спречи неодржавање седнице.
-Одборници су огорчени због континуираног вређања којем су свакодневно изложени, претњи отказима члановима њихове ближе и даље породице, притисцима које трпе, бахаћењем које је настављено. Све то је последица тога што Аврамовићева одбија да се понаша у складу са закључком састанка одржаног у јуну, који изричито предвиђа консултовање Градског одбора СНС-а у доношењу важних одлука и кадрирању. Упркос томе, кријући се иза Српске напредне странке, она наставља да спороводи неку „своју политику“, чије последице су лоше решења и функционисање локалне администрације и јавних предузећа, што води незадовољству грађана. То не можемо и не желимо да подржавамо – објашњава наш саговорник.
Због бојкота већег броја одборника СНС-а из истог разлога, у питање је било доведено и фебруарско заседање локалног парламента, али је након вишесатне паузе, после консултација са Градским одбором, седница настављена. И у мају је било најава озбиљнијих потреса, али је седница ипак одржана, због појединих тачака дневног реда које су биле од изузетне важности за развој града. Незадовољство радом и учинком градоначелнице и функционисањем локалне самоуправе, одборници ће исказати и у уторак, па се очекује да након тога буде извесних промена у локалној самоуправи.

Ј. Шешлак

 

Comments are closed.