КРИЗА ВЛАСТИ У СМЕДЕРЕВУ – ГРАДОНАЧЕЛНИЦА ПОНОВО БЕЗ ПОДРШКЕ ОДБОРНИКА?!

Градоначелница Јасна Аврамовић неће имати подршку своје политичке опције на наредној седници Скупштине града, заказаној за 7. август, пошто су одборници Српске напредне странке, најавили бојкот рада локалног парламента, сазнају „Смедеревске новине“. Одборници су, тврди наш извор, огорчени због континуираног вређања и бахаћења Аврамовићеве, претњи отказима, притисака које трпе, али, пре свега због неконсултовања локалног одбора напредњака у доношењу важних одлука и кадрирању, јер се на тај начин крши закључак са састанка Градског одбора у јуну.
-Одборници Српске напредне странке неће присуствовати седници Скупштине града, а тренутно се преговара и са другим одборничким групама о бојкоту наредног скупштинског заседања. Наши одборници и чланови Градског одбора незадовољни су кадрирањем, понашањем и резултатима градоначелнице, која наставља да ради на своју руку, и на функције поставља само бивше чланове Покрета за Смедерево са жељом да ојача ту групу грађана. У цео процес укључује и некакве фантомске активе жена, које користи у различите сврхе. Зато наши одборници неће дати подршку Аврамовићевој за одржавање седнице. Ми смо овде добровољно, спроводимо све одлуке странке, али, ово је превише. Ако већ ћутимо и радимо, нећемо никоме дозволити да нас вређа,омаловажава и исмева. То може да ради са овим својим бандитима из тог преварантског и лоповског покрета, а не са онима који следе политику Александра Вучића – тврди наш извор.
Иначе, подсећамо, ово није први пут да се на линији одборници-градоначелница јављају шумови у комуникацији. Турбуленција је била у фебруару, када Аврамовићева на скупштинском заседању није имала кворум, иако одборничка група СНС-а броји 44 одборника. Мада је било најава озбиљнијих потреса, мајска скупштина је протекла без већих проблема, с обзиром на то да су поједине тачке дневног реда биле од изузетне важности, па су се одборници понели одговорно, не желећи да угрозе развој града. Незадовољство радом и учинком градоначелнице и функционисањем локалне самоуправе, исказаће поново недоласком на седницу, што би могло да доведе до увођења привремених мера и ванредних локалних избора у граду на Дунаву.

Ј. Шешлак

 

Comments are closed.