СТРЕЉАШТВО: ЈАСМИНА МИЛОВАНОВИЋ ВИЦЕШАМПИОНКА СРБИЈЕ

Јасмина Миловановић, најбољи стрелац „Смедерева“, освојила је трећу узастопну вицешампионску титулу на Првенству Србије, другу ове године у дисциплини спорт пиштољ. Испред ње је, као и на финалу Купа Србије, само светски број 2 – Зорана Аруновић, саопштили су уз Стрељачке дружине Смедерево.

Јасмина Миловановић, најбољи стрелац „Смедерева“ и најбоља спортисткиња града, трећу годину заредом осваја титулу вицешампионке на Првенству Србије у А програму, у дисциплини спортски пиштољ. Како јавља инфо центар Стрељачког савеза Србије, Миловановићева је на такмичењу одржаном протеклог викенда  на 25-метарском стрелишту у Новом Саду, већим делом финала „дувала за врат“ Зорани Аруновић, са једним или два „хита“ заостатка, али у финишу је изгубила корак. На крају је Аруновићева, стрелац београдског клуба „Олимпик 011“, победила са 33 хита (погодак 10,2 и већи), четири више од наше Јасмине, а три мање од сопственог државног рекорда, који је постигла недавно на финалу Купа Србије, где је Миловановићева такође, била друга. Треће место, са 15 хитова, освојила је јуниорка СК „Нови Београд Ушће“ Леа Шекарић, ћерка, али и ученица Јасне Шекарић, најтрофејније српске спортискиње, освајача пет олимпијских медаља, од којих је она бронзана из Сеула ’88. управо малокалибарским пиштољем.
Аруновићева, другопласирана на Светског ранг листи, у квалификацијама (30 метака прецизна + 30 брза паљба) била је убедљиво прва са 588 кругова, а Миловановићева се у финале пласирала као друга са 573 круга. Трећа је била Јелена Тодоровић из Стрељачког клуба „Алекса Дејовић“ из Ужица са 562 круга.
У дисциплинама МК пушком у сениорским категоријама „Смедерево“ ове године нема такмичаре.
За стрелце „Смедерева“ прво следеће такмичење је Гранд Prix Новог Сада од 8. до 12. августа, док ће четворо најталентованијих у млађим такмичарским селекцијама и наш тренер Никола Симић, бити учесници традиционалног Кампа перспективних стрелаца који се одржава у Караташу од 1. до 7. августа 2018. године.

СДН

 

Comments are closed.