СМЕДЕРЕВСКА ПАЛАНКА: НАПАДНУТ ИНСПЕКТОР И РАДНИЦИ КОЈИ СУ ХВАТАЛИ НАПУШТЕНЕ ПСЕ

У Улици Доситеја Обрадовића у насељу Колонија у Смедеревској Паланци у четрвртак се догодио инцидент, када су нападнути комунална инспекторка Општинске управе и радници фирме „Авенија МБ“, која се бави хватањем и збрињавањем паса луталица.
-Комунална инспекторка је по службеној дужности била на терену, са радницима фирме која хвата псе луталице, обишли су неколико локација. У ту улицу отишли су по пријави грађана, пошто је било неколико позива претходних дана у којима су се људи жалили да их напада један пас. Они су дошли и покупили тог пса, милсим да је реч о лабрадору, и прво је реаговала једна жена која је почела да скаче по возилу. Потом су се појавили младић и девојка и неким палицама уадарали по возилу. Инспекторку је неко од њих ударио по руци и отео јој мобилни телефон – рекао је за наш портал Никола Вучен, председник Општине Смедеревска Планка.
Приликом инцидента возило је, сазнајемо, потпуно демолирано, а разбијен је кавез из кога је побегло свих 17 паса који су претходно били ухваћени.
Како сазнајемо, инспекторка и нападнути радници одмах након инцидента отишли су у паланачку болницу. Полицији је пријављен напад НН лица, а грађани који су учествовали у инциденту идентификовани су у четвртак увече.
У надлежном тужилаштву потврђено нам је да се инцидент догодио, али нам је речено да још нису примили кривичну пријаву из полиције, те да нам због тога не могу дати ближе детаље овог догађаја. Највероватније је да ће бити поднета кривична пријава за спречавање службеног лица у вршењу службене радње, а да ли ће и каквих квалификација још бити знаће се након разговора са свим виновницима.

Ј.В.

 

Comments are closed.