ПРИЈЕМ ЗА ПАЛАНАЧКОГ БРОНЗАНОГ БОКСЕРА

Председник општине Смедеревска Паланка Никола Вучен организовао је пријем за Душана Јањића, члана Боксерског клуба „Гоша“ и репрезентације Србије, који се са Медитеранских игара из шпанске Тарагоне у родно место вратио са бронзаним одличјем.
-Велики успех за Дулета, ово је до сада у његовој каријери и највећа победа. Ово је само почетак, он ће сигурно у наредном периоду низати победе, пошто је реч о великом таленту, а ми ћемо као локална самоуправа стати из оваквих талената, иза наших суграђана, који, осим што бране боје наше земље, и потичу из наше општине. Поносни смо и ово је подстрек више да се ми у будућем периоду потрудимо да им помогнемо у свему што је до нас. Договорили смо на данашњем састанку конкретне кораке за наредни период, и за Боксерски клуб „Гоша“, и што се тиче Дулета, да општина Смедеревска Паланка стане иза њега и да ово буде велики почетак у његовој каријери – изјавио је Никола Вучен, председник општине Смедеревска Паланка.
Јањић је стигао до победничког постоља у категорији до 52 килограма, победивши у четвртфиналу египатског боксера Абделрахмана Алија, док је у борби за улазак у финале изгубио на поене од домаћег такмичара Габриела Ескобара Маскуриана.
-Прошао сам супер. Очекивао сам сјајнију медаљу, али на жалост нисам успео. У првом колу сам победио доброг боксера из Египта, у другом ме је чекао Шпанац. Пружио сам велики отпор, али сам на жалост изгубио. Сада ћу прво добро да се одморим, па следе припреме и светско првенство. Морам да поменем и тренера Ненада Димитријевића, почео сам у Боксерском клубу „Гоша“, он ме је подигао – изјавио је Душан Јањић, освајач бронзе на Медитеранским играма.
Иначе, Боксерски клуб „Гоша“ у својим редовима има седам репрезентативаца, а колико је овај резултат важан за српски бокс, уз још једну бронзу Трифуна Дашића на истом такмичењу, показује и чињеница да се на медаље у овом спорту чекало од 2009-те године и Медитеранских игара у Алжиру.

Ј.В.

 

Comments are closed.