ОСАМ МЕДАЉА ЗА СМЕДЕРЕВСКЕ ВЕСЛАЧЕ

Чланови Веслачког клуба Смедерево освојили су осам медаља на такмичењу другог кола Омладинске лиге, одржаном протеклог викенда на Тиси код Чуруга. Смедеревски веслачи освојили су три златне, три сребрне И две бронзане медаље у конкуренцији укупно 106 посада из 14 клубова.
У конкуренцији кадета у скифу тријумфовао је Андрија Јевтић, а у истој конкуренцији, али у дубл скулу, најбољи су били Вук Марковић и Душан Поповић. Сребро је припало такође Смедеревцима Луки Васићу и Вукашину Рајићу.
На највише победничко постоље попела се и Милка Здјелар у пионирском скифу, док је њена клупска другарица Милица Младеновић била трећа.
Кадетски четверац скул у саставу Петар Самарџћија Вук марковић, Душан Поповић и Андрија Јевтић био је други, као и у конкуренцији пионирки у истој дисциплини посада у саставу Јелена Вукелић, Невена Стевановић, Ана Солдатовић и Милица Пејовић.
Још једно бронзано одличје припало је пиониркама у дубл скулу у коме су веслале Теодора Стевановска и Маша Васић.
Треће коло Омладинске лиге одржаће се 1. септембра, на Палићу, а последње четврто коло13. октобра у Новом Саду. После два кола води Чуруг са 25 бодова, а Смедерево је друго са 22 бода.

Следе нови изазови
Наредног викенда на Палићу ће се одржати Отворено првенство Војводине на коме ће ВК Смедерево наступити са 13 посада.
У конкуренцији сениора окушаће се Александар Филиповић и скифу, а у истој дисциплини, али у конкуренцији јуниора веслаће Лазар Ристић. Кадетски скиф представљаће Мирослав Јовановић. Петар Самарџија, Душан Поповић, Вељко Вукашиновић и Тодор Марковић наступиће у кадетском четверац скулу, док ће у четверцу без кормилара веслати Вук Марквоић, Никола Солдатовић, Андрија Јевтић, и Мирослав Јовановић. У пионирском четверац скулу веслаће Вук Симић, Лазар Стојковић, Димитрије Симић и Божидар Ковачевић.
У кадетском двојцу без кормилара до што бољег пласмана покушаће да дођу Андрија Јевтић и Никола Солдатовић, а у дубл скулу ВК Смедерево имаће три посаде (Мирослав Јовановић – Вук Марковић, Тодор Марковић – Вељко Вукашиновић и Душан Поповић – Петар Самарџија). У конкуренцији пионирских дубл скулова снаге са осталима одмераваће Димитрије Симић и Божидар Ковачевић.
Женски део ВК Смедерево опробаће се у дубл скулу у саставу Милица Пејовић и Теодора Стевановска као и у скифовима у којима ће веслати Милица Младеновић и Милка Здјелар а све заједно опробаће се у четверац скулу другог дана такмичења.

СДН

 

Comments are closed.