МИЛОЈИЧИЋУ ЈОШ ЈЕДНА КРИВИЧНА ПРИЈАВА?

Да ће Радослав Милојичић Кена, по свему судећи остати упамћен као функционер Демократске странке за кога се везује огроман број афера, сведочи још један случај дубоког захватања у џепове грађана Смедеревске Паланке, зарад, оправдано се сумња, интереса појединаца и приватног капитала. Реч је о, у најмању руку „проблематичном преузимању“ објекта Дома ЈНА у Смедеревској Паланци, који је локална самоуправа платила готово 300.000 евра, да би само недељу дана након потписивања уговора, било донето решење о његовом рушењу!?
Наиме, средином 2011-те године, потписан је уговор вредан 294.677 евра, између Републичке Дирекције за имовину и општине Смедеревска Паланка, о преносу права коришћења са Министарства одбране на општину, за шта је сагласност дао тадашњи министар војни Драган Шутановац. Међутим, само недељу дана након склапања поменутог уговора, донето је решење о рушењу Дома ЈНА, па је тако скоро 300.000 евра локална самоуправа дала за право коришћења објекта који је предвиђен за рушење.
-У то време Радослав Милојичић Кена био је „само“ помоћник председника општине за инфраструктуру и комунално-стамбену изградњу, а јавна је тајна да је он био сива еминенција паланачке власти. Милојичић је приморао грађевинског инспектора да донесе решење којим се налаже рушење објекта Дома ЈНА, и то због нефункционалности?! А, само недељу дана пре овог решења, Општина Смедеревска Паланка и Републичка дирекција за имовину склопили су уговор на основу којег је локална самоуправа, за 294.677 евра, добила право коришћења овог објекта – сведочи наш саговорник.
Новембра 2011-те уплаћена је половина уговорене суме, док је за другу половину Републичка Дирекција за имовину у априлу 2014-те тужила Општину Смедеревска Паланка. Поступак је вођен у Вишем суду у Смедереву, иако је за овакве случајеве надлежан Привредни суд у Пожаревцу, а како се заступници локалне самоуправе нису појавили на суђењу, пресуда је донета у корист Дирекције.
У међувремену Дом ЈНА је порушен, а на његовом месту никао је метални монтажни продајни објекат „Макси“. Да трагедија буде већа, Општина је морала да плати и скоро 5.000.000 динара за рушење и уклањање тог објекта. Све укупно, за неупотребљиву некретнину, потрошено је 350.000 евра.
И то је само једна у низу афера чији виновници још нису одговарали, а које су довеле до поптуне девастације паланачког буџета.

Ј. Шешлак

 

Comments are closed.