КОНЦЕРТ КЛАСИЧНЕ МУЗИКЕ У МУЗЕЈУ

У четвртак 21. јуна 2018. од 19 часова у смедеревском музеју публици ће се представити млади и талентовани музичар Немања Петковић из Смедерева.

Немања Петковић је рођен 15. маја 2000. године у Смедереву. Своје музичко образовање почео је у Музичкој школи „Коста Манојловић“ у Смедереву у класи професора Марка Ђорђевића на инструменту кларинет. Основну нижу школу је убрзано завршио, и већ у том периоду постигао је запажене резултате на многим такмичењима као што су: Интернационално такмичење дрвених дувача у Пожаревцу, Фестивали музичких школа, Републичка такмичења… Средњу музичку школу уписао је 2015. године настављајући код истог професора и у истој школи. У досадашњем току свог школовања, освојио је многе награде. Похађао је мајсторске курсеве еминентних стручњака и педагога кларинета – Стефана Карсилија (Италија), Александра Тасића и Анте Гргина.
До сада је одржао три солистичка концерта и имао је велики број других наступа на разним манифестацијама. У склопу камерног триа наступио је на серијалу концерата у Бечу 2017. године. Стални је први кларинет у камерном оркестру „Светлост“ из Смедерева.
Тренутно завршава трећу годину средње школе „Коста Манојловић“ у Смедереву.

 

СДН

 

 

 

Comments are closed.