КЕНА „ПРАО“ ПАРЕ И У БАЗЕНУ?

Списак злоупотреба и афера које прате Радослава Милојичића Кену, бившег председника општине Смедеревска Паланка, ускоро би могао да буде „обогаћен“ још једном ставком – „проблематичним уговарањем“ закупа базена у овој варошици.
Према расположивим подацима, на основу спроведеног јавног огласа и прикупљања писмених понуда, нови власник парцеле поред базена и закупац базена на 50 година, била је фирма „Вода Синђелић РУЦ Ждрело“ из Петровца на Млави. Парцела површине 2,71 хектара продата је за 9.886.218 динара, односно почетна цена била је 300 евра по ару.
Чланови Општинског већа својеверемено су дали сагласност на закључење Уговора о закупу Градског олимпијског базена, потписаног између Центра за развој спорта, Општине и закупца, а усвојен је и извештај Комисије о отуђењу градског грађевинског земљишта. Реч је о одлукама неопходним за реализацију пројекта изградње Туристичко-спортско-рекреативног центра на простору Градског базена и Кисељака.
Према том уговору закупац је био дужан да преузме и седам радника из Центра за развој спорта. Он их никада није преузео. Те раднике је плаћала општина, све док СНС није преузела власт 2016. године. Само њихова плата била је већа него сума коју закупац даје за закуп на годишњем нивоу, а то је 2.050 евра.
Родољуб Станимировић, шеф одборничке групе Српске напредне странке у Скупштини општине Смедеревска Паланка категорично тврди да је у питању злоупотреба коју је омогућио Кена са, како каже „својим жутим партијским другарима“.
– Базен је украден од грађана Смедеревске Паланке и мора да се врати. То је криминални чин. Обећања су нестала, све што је речено не постоји. Све је била лаж да се у том тренутку додворе Паланчанима. Сумњам да се ту неко добро „нафатирао“ – истакао је Станимировић.
Сматра да је ово само једна у низу Милојичићевих одлука које су Смедеревску Паланку учинили најзадуженијом општином у Србији.
Подсећамо, после дугогодишњег председниковања Радослава Милојичића Кене, остала је празна општинска каса, дуг локалне самоуправе од 3 милијарде динара, а сва јавна предузећа и институције била су у блокади.

Ј. Шешлак

 

Comments are closed.