„ЕУ ПРО“: ЗА 4,5 МИЛИОНА ЕВРА ЈАВНИ ПОЗИВ ОТВОРЕН ДО 6. ЈУЛА

У Регионалном центру за професионални развој запослених у образовању у понедељак, 11. јуна од 10 часова, биће организована информативна сесија о јавном позиву за доделу бесповратних средстава предузетницима и предузетницама и микро и малим предузећима, за које је је Европска унија определила 4,5 милиона евра. Средства су намењена повећању конкурентности локалне привреде у региону Шумадије и Западне Србије и региону Јужне и Источне Србије.
Циљ информативне сесије је да се заинтересовани предузетници и предузетнице упознају са програмом подршке и неопходним корацима – од пријављивања, преко учешћа на јавном позиву и критеријума за избор пројеката до добијања бесповратних средстава за унапређење пословања.
Позив је отворен је до 6. јула 2018. године, а право учешћа имају предузетници и предузетнице, микро и мала предузећа регистрована у 99 градова и општина, укључених у програм ЕУ ПРО, која се примарно баве производњом или пружају ИТ услуге, а основана су између 1. јануара 2013. и 31. децембра 2017. године.
Информативна сесија у Смедереву се одржава уз подршку Регионалне развојне агенције Браничево–Подунавље, а ЕУ ПРО ће представити позив и у Зајечару, Нишу и Лесковцу.
Активности ЕУ ПРО-а, програма који доприноси равномернијем друштвено-економском развоју Србије, Европска унија подржава са укупно 25 милиона евра. Програм има за циљ да допринесе повећању конкурентности микро и малих предузећа, побољшању пословног окружења и унапређењу социјалне кохезије у 99 јединица локалне самоуправе, у два региона: Региону Шумадије и западне Србије и Региону јужне и источне Србије. Активности на терену спроводи Канцеларија Уједињених нација за пројектне услуге (УНОПС).

Ј.В.

 

Comments are closed.