НОВИ ВЛАСНИК ФАБРИКЕ РИБЕ: ЗАДРЖАЋЕМО СВЕ ЗАПОСЛЕНЕ

Компанија “TheFishExperts” нови је власник фабрике “PTC Germany”, у оквиру које послује и погон фабирке за прераду рибе “ServFood” у Смедереву, саопштено је из седишта предузећа у Немачкој. У саопштењу је наведено да је несолвентна компанија преузета 1. јуна, заједно са свих 80 запослених, као и да је “ServFood“, испостава PTC-а у Србији, такође део целокупног уговора.

Стручњак из области прехрамбене индустрије Кристијан Хелмс биће на челу компаније, он је извршни директор новоосноване, матичне компаније ТSЕ Holding GmbH, а менаџмент новог TFE GmbH ће преузети његов дугогодишњи сарадник Томас Šemel, додаје се у саопштењу.

-Веома смо задовољни због победе на тендеру. Према нашим проценама, компанија има фантастичне могућности за развој. Наше планове ћемо најпре размотрити и консултовати се са постојећим тимовима, па онда успоставити курс ка успешној велепродаји и преради рибе. Задржаћемо све запослене, али ћемо седиште које се тренутно налази у Кемпену преместити у Бремерхавен. Желимо да Бремерхавен постане центар Европе за индустрију прераде рибе – изјавио је Кристијан Хелмс, а наводи у саопштењу прослеђеном медијима.

Додаје се да Кристијан Хелмс има позитивно досадашње искуство и да се годинама фокусира на успостављање профитабилности у компанијама које су у кризи.

-Недавно је од „Meckenhiema“-а преузео деликатес малопродају „Rungisexpress“. За постизање обрта било му је потребно неколико месеци пословања. Некон тога је, цео „Cool Chain Group“ (основан у марту 2018), укључујући и „Rungis express“, продао „Метро Групи“. Хелмс и Шемел су одличан тим који поседује не само интернационално знање у сектору прехрамбене индустрије, већ тим који зна како постићи циљ – наведено је у саопштењу.

Наглашено је да све укључене стране „желе да износ који је плаћен остане непознат“, док је извршни директор Хелмс истакао да су за „за „PTC Germany“ и „ServFood“ платили разумну цену“.

Ј.В.

 

Comments are closed.