СМЕДЕРЕВАЦ ДРУГИ У „STREET WORKOUT“ ТАКМИЧЕЊУ У ШАПЦУ

Лазар Стевановић, седамнаестогодишњи Смедеревац, освојио је друго место на недавно одржаном такмичењу у „Street workout“-u у Шапцу, у конкуренцији бројних учесника из целе Србије. Необична, „улична гимнастика“, атрактиван је, релативно нов спорт, који привлачи све више младих, а спој гимнастике и акробатике занимљив је и посматрачима.

-„Street Workout“-om се бавим пуне четири године. Од малена сам имао жељу да се опробам у том спорту, то је та боља страна улице. Реч је о спорту који је касно стигао код нас, али је временом постао све популарнији у Србији. У многим местима се граде паркови и одржавају такмичења и све је већи број момака и девојака који почињу да се баве овим спортом – каже за наш портал Лазар.

Овим споротм је почео да се бави у седмом разреду основне школе, имао је успоне и падове, али је, каже, од свега најважнија воља и вера у себе, и да се из сваког тренинга извуче максимум.

-Први пут сам учествовао на такмичењу у „Street Workout“-u које је одржано у Шапцу 19. маја ове године. Одлучио сам да се пријавим за дисциплину склекови. Касно сам сазнао за такмичење, али сам се спремао две недеље, активним тренинзима до изнемоглости. Од бројних учесника пријављених у истој дисциплини изборио сам се за друго место. Био сам јако задовољан учинком на том свом првом такмичењу. Спремам се за наредна и надам се најбољем – наводи овај младић.

Каже да је његова и жеља многих Смедереваца који тренирају „уличну гимнастику“ да се у Смедереву направи адекватан парк за ову врсту спорта и да се постави гумена подлога, потребна како би се ублажио евентуални пад са висине.

-Тренутно тренирамо на Дунавском Кеју где је бетон, који је веома ризичан за извођење јако популарне дисциплине „freestyle“. Да бисмо постали бољи у сваком погледу, потребан нам је парк где би нам било омогућено извођење свих елемената, укључујући и подлогу која нам је преко потребна. Многима сам био инспирација, један вид мотивације, велики број младих јавио ми се путем инстаграм профила „brzii“, питали ме за савете, желели да сазнају како да науче елементе који спадају у екстремни вид вежбања. Тренутно имам групу од двадесетак чланова које тренирам свакодневно и напредујемо брзо. Једини недостатак нам је адекватан „Street Workout“ парк где бисмо могли да почнемо са увежбавањем „freestyle“-a, без велике бриге да ћемо се повредити при паду или извођењу неког елемента – објашњава наш суграђанин.

Осим због атрактивности и жеље за адреналином, „Стрее Workout“ привлачи малде и због чињенице да се њиме промовише здрав стил живота, па многи који се опробају, остају верни овој дисциплини, која изискује упорност, истрајност и издржљивост.

 

Ј.В.