ЦЗК: ИЗЛОЖБА „ИЗА КУЛИСА“

Изложба документарних фотографија под називом „Иза кулиса“, ауторке Катарине Марчетић биће отворена у  Галерији Центра за културу Смедерево у среду, 23. маја, у  18 сати и 30 минута.

-Серија документарних фотографија које откривају свет иза кулиса београдског Народног позоришта настала је као одговор на један од задатака предмета студијске фотографије, на завршној години основних академских студија Факултета примењених уметности у Београду. Сама ауторка, која ће се и обратити присутнима на отварању изложбе, указује да је инспирисана подтекстом, механизмом, заумним, оним што претходи, оним иза, и да је најискреније тренутке препознала у сенци међу засторима као тренутке тишине, ишчекивања, најдубљег удаха пред трансформишућим кораком – саопштавају организатори.

 Катарина Марчетић дипломирала је на Факултету примењених уметности Универзитета у Београду, 2017. године и исте године уписала мастер студије.

Учествовала је на групним изложбама: „Пето светско бијенале студентске фотографије”, Нови Сад (2015); „ФЕСТУМ”- фестивал студената Универзитета уметности, Београд (2015); „Контраст”, Гардош кула, Београд (2015); „Изложба графика 2.године”, Крагујевац (2015); „УГА”, Комбанк Арт хол, Београд (2016); Изложба студената фотографије Факултета примењених уметности, Павиљон Цвијета Зузорић, Београд (2018), и другим, на којима је излагала графике, слике и фотографије.

Самостално је излагала на изложби „Соларис” у галерији „Прозор”, Београд (2016).

СДН

 

 

 

 

Comments are closed.