СИЛОВАО ДЕВОЈЧИЦУ СА СМЕТЊАМА У РАЗВОЈУ?

Више јавно тужилаштво у Смедереву је предложило једномесечни притвор за Новицу Б. (56) из Смедерева, који је ухапшен због сумње да је силовао четрнаестогодишњу девојчицу, ћерку жене са којом је живео неколико месеци. Злочин се догодио у његовој кући, а у тужилаштву потврђују да постоје основи сумње да је Новица напаствовао малолетницу. Приликом саслушања, сазнајемо, осумњичени је негирао извршење кривичног дела.
Злочин се догодио пре десетак дана, али је недавно пријављен, пошто је девојчица ћутала из страха и због претњи којима је напасник желео да сакрије своје недело. Уз, то, реч је о детету са сметњама у развоју, па је све то било препрека да проговори. Ипак, мајци је испричала шта је преживела, а потом су одмах све пријавиле полицији.
-Све се одиграло у његовој кући, у време када је остао сам са девојчицом, која је, повремено долазила код мајке. Он је искористио моменат када је мајка изашла, а након напаствовања запретио јој је да не сме никоме да каже шта се догодило, рекавши јој да ће, уколико неко сазна за то, убити њу и њену мајку. Она је неко време из страха ћутала, али се напослетку одважила да проговори – наводи наш саговорник близак истрази.
Мајка девојчице и ухапшени напасник тек су неколико месеци у вези и за то време живели су ванбрачној заједници. Девојчица живи са бабом, а повремено је долазила код њих у посету.
Новица Б. како сазнајемо није од раније познат полицији.

Ј.В.

 

Comments are closed.