АГЕНЦИЈА ЗА АКРЕДИТАЦИЈУ: ИМПОЗАНТАН РЕЗУЛТАТ СМЕДЕРЕВСКЕ БОЛНИЦЕ

Општа болница „Свети Лука“ добила је сертификат о акредитацији на седам година, а из Агенције за акредитацију тврде да се смедеревска болница налази у самом врху акредитованих здравствених установа у Србији.
-Задовољство ми је увек када имам прилику да присуствујем, могу да кажем, слободно, слављу, јер по резултатима које сте остварили спадате у сам врх државних акредитованих болница. Стварно мпозантан резултат 98,25 посто, оцена 4 и 5 у 20 оцењених критеријума, је нешто што се ретко виђа у нашој земљи – рекао је обраћајући се запосленима Владимир Арсеновић, в.д. директора Агенције за акредитацију здрваствених установа Србије, напоменувши да је акредитација континуирани процес који се доделом сертификата не завршава.
Иако је догађај најављен као конференција за медије, новинари нису били у могућности да постављају питања. Још увек формални в.д. директора Ненад Ђорђевић је напустио “свечаност” после неких пет минута “због обавеза у министарству”, а његов заменик је љубазно одговорио да не може у овом тренутку да одговара на питања. Тако је било немогуће сазнати по којим је то критеријумима смедеревска болница добила тако високе оцене у поступку акредитације и у којим областима, евентуално, треба побољшати рад.

Ј.В.

 

Comments are closed.