ЈАСМИНА МИЛОВАНОВИЋ И ВЕЉКО ИЛИЋ МЕДАЉАМА ОТВОРИЛИ МК СЕЗОНУ

Малокалибарску сезону смедеревски стрелци су отворили медаљама на другом колу Купа Стрељачког савеза Србије у А програму. Првог дана, у петак 11. маја, на двадесетпетометарском стрелишту на Царевој Ћуприји у Београду, наша Јасмина Миловановић, у дисциплини спортски пиштољ била је најбоља у квалификацијама са 578 кругова. У финалу је надмашила Даница Рашета из Стрељачког клуба „Земун Центар“ са 30 хитова (10,2 круга и боље). Миловановићева је имала 20, а бронзану медаљу освојила је Тамара Ђорђевић из СК „Академац“ са 16 хитова. Наступило је 12 сениорки. Јасмини Миловановић је ово прво такмичење после порађаја, па је на постоље изашла држећи у рукама своју петомесечну ћерку Дарију.
Вељко Илић је у недељу, 13. маја, у Новом Саду, освојио бронзану медаљу у троставу за јуниоре са 1.118 кругова (364 клечећи, 385 лежећи, 369 стојећи став). Са тим резултатом квалификовао се и за сениорско финале у коме је достигао четврто место. Најбољи јуниор је Марко Ивановић из СК „Чика Мата“ из Крагујевца са 1.141 кругом, а сребрну медаљу освојио је Ратко Бућић из „Партизана“ са 1.138 кругова. Сениорске медаље освојили су Стеван Јовановић из „Чика Мате“, Борислав Мазињанин из СК „Палилула“ и поново Марко Ивановић. Наступило је 12 јуниора и 15 сениора. У истој дисциплини наша Наталија Тасић са 1.086 кругова пласирала се на тринаесто место, у конкуренцији 14 јуниорки.
Дан пре тога, Наталија Тасић и Вељко Илић, наступали су и на другом колу Купа Стрељачког савеза Србије за мешовите парове. У финале микс тимова ваздушном пушком пласирали су се као пети са 816,6 кругова и на том месту су и завршили такмичење. Медаље су поделили микс тим „Нови Сад 1790 – Чика Мата Крагујевац“ у коме су наступали Сања Вукашиновић и Стеван Јовановић, „Нови Сад 1790 1“: Татјана Бањац и Ђорђе Јањић и „Јединство“ из Старе Пазове: Марија Коларевић и Момчило Адамовић. Наступило је 11 тимова.
Јасмина Миловановић и Вељко Илић добрим пласманима освојили су и бодове за финале Куп такмичења, као и Наталија Тасић и Вељко Илић за такмичење микс тимова. Треће коло Купа Србије одржаће се од 8. до 10. јуна – саопштавају из стрељачке дружине „Смедерево“.

СДН

 

Comments are closed.