ВЕСЛАЊЕ: СЕДАМ МЕДАЉА, ТОРБИЦА ИДЕ НА ЕВРОПСКО ПРВЕНСТВО

Смедеревски јунироски веслач Марко Торбица је, освајањем првог места у скифу на Београдској интернационалној регати одржаној протеклог викенда на Ади Циганлији, остварио норму за предстојеће јуниорско првенство Европе које ће крајем маја бити одржано у Гравелину у Француској. Торбица је и са Лазарем Ристићем тријумфовао у јуниорском дубл скулу.

У конкуренцији кадета веслачи Смедерева освојили су два сребра и по једно злато и бронзу. Злато су освојили кадети у четверцу без кормилара у коме су веслали Мирослав Јовановић, Андрија Јевтић, Никола Солдатовић и Вук Марковић. Друго место припало је Мирославу Јовановићу у скифу и Андрији Јевтићу и Николи Солдатовићу у двојцу без кормилара. Тодор Марковић и Вељко Вукашиновић у дубл скулу довеслали су до бронзе.

Пионирке ВК Смедерево су у дисциплини четверац скул биле одличне друге и то у саставу Ана Солдатовић, Невена Стевановић, Милица Пејовић и Јелена Вукелић.

Почетком јуна Београд и Ада Циганлије биће домаћиник прве регате Светског купа. Организатори очекују наступ више од 1000 такимичара из 40-ак земаља. Боје Србије на најзначајнијој веслачкој смотри у нашој земљи ове године браниће смедеревски веслач Александар Филиповић у скифу.

СДН

 

Comments are closed.