УХАПШЕНИ ЗБОГ ОБЉУБЕ НАД НЕМОЋНИМ ЛИЦЕМ И МАЛОЛЕТНИЦАМА

Због основане сумње да је починио кривично дело обљубе над немоћним лицем у Смедереву је ухапшен С.Д. (36), саопштено је из МУП-а. Њему се на терет ставља да је ступио у контакт са двема малолетницама и да је, искористивши њихово ментално стање , у више наврата, починио обљубу. Осумњичени је уз кривичну пријаву приведен Вишем јавном тужилаштву у  Смедереву.

Због постојања основа сумње да је током 2017. и 2018. године, у више наврата, починио кривична дела обљуба над немоћним лицем и два кривична дела недозвољене полне радње у Смедереву је ухапшен и Д. П. (70). Осумњичени се терети да је искористивши ментално стање три малолетнице над њима починио обљубу. Сумња се да је Д. П. поверење девојчица задобио тако што им је најпре давао слаткише, а затим и новац у износу од 100 или 150 динара, а потом их врбовао да дођу код њега у кућу, где их је обљубио. Полиција је приликом претреса стана осумњиченог пронашла ловачку пушку, коју је имао у нелегалном поседу, због чега му се на терет ставља и недозвољена производња, држање, ношење и промет оружја и експлозивних материја. Осумњичени је уз кривичну пријаву приведен Вишем јавном тужилаштву у Смедереву.

Због сумње да је починила кривично дело запуштање и злостављање малолетног лица ухапшена је и А.Н. (34). Сумња се, како саопштавају из МУП-а, да се А. Н. пред малолетним сином и ћерком интравенски дрогирала и проституисала, а дечак се једном приликом и убо на игле које је осумњичена претходно користила приликом конзумирања наркотика. Она се сумњичи и да је малолетног сина приморавала да краде. Осумњичена је уз кривичну пријаву приведена Основном јавном тужилаштву у Великој Плани.

Припадници Министарства унутрашњих послова у Смедереву ухапсили су С. Д. (47) због постојања основа сумње да је извршио кривично дело изазивање опште опасности. Он је у Осипаоници у више наврата покушао да својим возилом „опел астра“ заустави оштећеног, који се такође кретао својим возила у којем је била и супруга осумњиченог. Оштећени је услед тога својим аутомобилом ударио у возило, које се кретало из супротног смера.

Због постојања основа сумње да је извршио кривично дело изазивање опште опасности у покушају у Смедреву је ухапшен Д. П. (47). Он се терети да је у току ноћи на плочнику испред гараже оштећеног бацио флашу са бензином, у којој је била натопљена крпа коју је запалио, након чега је дошло до експлозије. Том приликом није било повређених.

У више одвојених акција на територији Србије, припадници Министарства унутрашњих послова, у сарадњи са надлежним тужилаштвима, у претходних неколико дана у циљу сузбијања општег криминала ухапсили су 36 особа. Осумњичени се терете за кривична дела изнуда, наношење тешких повреда, угрожавање сигурности, принуда, прогањање, злостављање и мучење, обљуба над немоћним лицем, обљуба над дететом, запуштање и злостављање малолетног лица, недозвољене полне радње.

Ј.В.

 

Comments are closed.