ПРИВЕДЕНА ОСУМЊИЧЕНА ЗА ТРОВАЊЕ У ПОЉОПРИВРЕДНОЈ СТРУЧНОЈ СЛУЖБИ У КОЛАРИМА

Због случаја тровања кафом који се пре месец дана догодио у Пољопривредној стручној и саветодавној служби у Коларима, приведена је запослена у овој служби С.Н. (47) потврђено је за „Смедеревске новине“ у Вишем јавном тужилаштву.

Како нам је речено, постоји основана сумња да је С.Н. сипала пестициде у кафу, коју су потом конзумирали запослени и клијенти, због чега је њих троје завршило на Војно-медицинској академији. Oсумњиченој се на терет ставља кривично дело тешко убиство у покушају.

Подсећамо, пет лица јавило се 23. марта у поподневним сатима у смедеревску болницу са симптомима тровања, а након прегледа, троје њих, један запослени и два клијента, упућено је на лечење на Војно-медицинску академију. Због сумње да су се отровали кафом коју су конзумирали у Пољопривредној стручној и саветодавној служби у Коларима, истрагу је повело Више јавно ужилаштво. Накнадном анализом утврђено је присуство отрова у крви збринутих пацијената, а у талогу кафе пронађени су пестициди.
-Пестициди нађени у кафи не налазе се на залихама Пољопривредне стручне и саветодавне службе у Коларима, због чега је постојала основана сумња да их је неко унео у објекат и са намером сипао у кафу. Истрага показује да је реч о једној запосленој, а шта су тачно били мотиви, могло би бити јасније након саслушања – објашњава наш саговорник.

Осумњиченој Н.С. је одређено задржавање, а након саслушања биће донета одлука о евентуалном притвору.

Ј.В.

 

Comments are closed.