ВОЈСКА БЛИЖА ГРАЂАНИМА

У реализацији Центра за обуку копнене војске Пожаревац, на главном градском тргу одржан је Тактичко-технички збор наоружања и војне опреме. Грађани су били у прилици да се упознају са делом наоружања, опреме и обуке Војске Србије.

-Овде није комплетно наоружање које имамо у Центру за обуку копнене војске, пошто је ово трг, уређена површина, што би борбена возила могла да наруше. Грађани могу да виде пешадијско наоружање, део оруђа пешадијског наоружања, део минобацача, борбених возила и оруђа артиљерије. Такође, имамо радну тачку Центра за обуку извиђача и обуку специјалаца, током које приакзујемо део борбених радњи које вежбамо приликом обучавања. Ту је и друго наоружање. Циљ је да грађанима приближимо Војску Срије – рекао је за наш портал мајор Славко Лазаревић.

Најзанимљивије било је најмлађим суграђанима, али су и они старији могли да се ближе упознају наоружањем и опремом, за шта је велики број Смедереваца показао интересовање.

Тактичко-технички збор наоружања и војне опреме реализован је у Смедереву поводом Дана Војске Србије који се обележава 23. сприла.

Ј.В.

 

Comments are closed.