ОДГОВОР ЈАСНИНОМ ИНТЕРНЕТ ТИМУ

Ево уграбих мало времена да „цењеној господи“ која за задатак имају да на друштвеним мрежама убеде наше читаоце како је моја скромност морално неподобна да пише о преподобној градоначелници, укажем на пар нелогичности и лудачких теза, тј. пошто видим да нешто тај посао слабо иде, бићу љубазан да помогнем (уз извињење том, неком, дементном лику, што не пишем на старословенском, јер му нисам вичан).
Најпре, не знам откуд идеја да ја пишем о поштењу тј. да се, не дај Боже, хвалим тиме. Ја нити се кандидујем за патријарха (ово је за присталице небеске Србије), нити за икакву јавну функцију (оно, када примаш плату од новца пореских обвезника, као нпр. ваша градоначелница, те самим тим има и јавну одговорност). Само радим свој посао, указујем на негативне појаве у друштву и о томе информишем грађане, и, ево, кунем се, ни мало нисам вазнесен због тога, јер сам склон овоземаљским благодетима. Кад већ поменух те благодети, признајем, грешан сам, навијам за Звезду, волим да попијем пиво са пријатељима, слушам Том Вејтса, а понекад и Шабана..и тако то..што би рекао Штулић – живот обичног темпа.
Замерено ми је да је ово лични обрачун између мене и ваше шефице? А има и нелични? Па, ваљда је васцело, свако индивидуа за себе, те тако лично реагује на околну васељену. Па, новинар није поп, већ обичан, било би савршено, и нормалан човек.
Видим, на вашој страници објављујете неко лепо цвеће, шарено (баш како вам шефица воли), неке ципелице, лаковане (за играње), нека васиона (исто лепо) и пројекат који наводно ТВ Смедерево није оправдало. Лоше вас је бакица информисала (а мислим и да сте школски другови). Или је њу лоше информисала она друга бакица која се лажно представља као самохрана мајка, иако јој је остало још годину-две до пензије, а ситна дечица запослена у јавним предузећима. Што се тиче ТВ Смедерево, кључна ствар је да ништа нисмо украли, отели или неког преварили. За достављање медијског садржаја нисмо имали довољно времена, из техничких разлога, али публикум би требало да зна да су приликом процеса приватизације телевизије, управо шефица и ови њени пајаци опљачкали ово предузеће, не оставивши за собом ни кашичицу за кување кафе. А годинама уназад, нису добијали два, већ по двадесет милиона годишње, па ми паде на памет да је можда управо то разлог за уништавање документације пре примопредаје. И ево, убедили сте ме, ми смо лоши и најгори, а шефица је једна чедна девица, блажена међ` шљивама. Е сад, како оно кажу, шта се баби снило… у сваком случају, хвала вама на пажњи, навалите на моју маленкост, како би јасно, сви читаоци нашег портала (а ваш и градоначелницин управо промовишем) увидели да се, хвала Богу, оноземаљски разликујемо, те из тог разлога пишем оно што пишем, на једини могући начин који можете да разумете. Мислим, ако ме разумете…
Васколико, са клиничко-психијатријског гледишта, занимљив је и ваш поглед на нашу уређивачку политику. Као, критикујемо градоначелницу која је, Бога ти, утврдила, тако поштена, да ми нисмо оправдали два милиона, а она јадна и брижна за сваки буџетски динар (мада један у тужилаштву приликом давања изјаве помену да ради и са еврима), нашла се на удару нас среброљубаца (оно, као, напад је најбоља одбрана)?! Предлажем да богобојажљиво прелистате наш портал, упоредите датуме, и све ће вам се само касти, уколико иоле умете да рачунате.
Што се тиче мог новинарског рада врло је скроман. И ево признајем, ту сте у праву. Јбг, стварно нисам имао та чувена новинарска дела као што су „ауторске емисије“ у којима ти гост буде неки лудак који тврди како су Срби старији од Египћана?! Више сам се смуцао по Атини, Сомбору, Новом Саду, добијајући разноразне награде на фестивалима (од којих и једну међународну), потом сам наредну деценију нешто мало уређивао и директоровао по локалном радију, телевизији, новинама, порталу… али, Sic transit gloria mundi, кажу стари латини (и намерном их помињем, јер знам да ћете да полудите пошто сте убеђени да је Христ говорио србски). Шта да се ради, стигле године и човекољупца као што сам ја, те сам пао на ове маргиналне теме. То, неки лик џепарио по возу, те тако преосвећен постао тужилац. Капирам, моје губљење времена, а ваша добра намера да ме богоугодним критикама просветлите.
И на крају, шлаг на торту, вечита тема мојих драгих критичара (а у њих убрајам и ваше и градоначелницине портале и профиле, што лажне, што праве). Дакле, моја криминална и прелетачка прошлост због ради које немам права да богохулим по хаику градоначелници. Елем, грешите, никакву затворску казну нисам променио у, ни ја нисам разумео на шта мислите, него сам неколико година био незапослен те нисам имао пара да платим струју. Тако грешан, једном приликом нисам дозволио да ми носе струјомер. Сазнавши то, блажено тужилаштво, у доколици истраге против актуелне градоначелнице у вези кривичног дела корупције, намах је реаговало на такво светогрђе. Тако смо један мој сапатник из Кривака (иначе био запослен у Желвозу) и ја, истог дана, признали тај грех и добили жиг страшног суда. Хвала небу, иза решетака нисам био, а кога занима како је тамо, нека пита Јалета. Што се тиче тог фалсификата кривичне пријаве који сте делили по Смедереву (ако случајно немате имам ја копију), почившег локалног предузетника, човека сам видео два пута у животу. Обратио ми се за помоћ ради легализације неког објекта у чему ја нисам могао да му помогнем. На волшебан начин, скоро две године касније, човек је легализовао то што је хтео, а с обзиром на то да је ваша шефица тада била заменик градоначелника, а он један од спонзора Покрета за Смедерево, у вези тог „рекетирања“, опет питајте Јалета, ко велим, можда она нешто зна, али неће да вам каже. И бре, будите инвентивнији, смислите нешто ново, то сам већ био – и лопов, и пијаница и ливац и развратник…и, ајмо браћо, нешто, провиђење неко. Ах, да, умало да заборавим. Па вас интересује у ствари онај предмет у вези ТВ Смедерева. С обзиром на то да сам као директор био тема тадашњег штрајка запослених у телевизији (иначе најдужег у Србији), који су, између осталог, захтевали да ме локална власт не смењује, морала је да се умеша Република. Да би ме дискредитовали, послали су надлежне органе који су пронашли васколике злоупорабе, па ипак, самим чудом неким, надокнадио сам штету коју сам починио и уплатио на рачун предузећа 11.480 динара. Уз услов да тихујем и да такво дело у наредних годину дана не поновим.
И још то прелетање да решимо. Да, био сам члан СПО-а, од 1996. до 2000. (уф,ово испаде као део некролога). Од 2012. сам члан СНС-а. И то је то. У осталим странкама никада нисам био члан али у њима имам много пријатеља и не гађамо се огњем. Поштујем право да неко мисли другачије од мене, али инсистирам и на мом праву на то исто. И нећу користити речи које, видим, не вадите из уста. Мора да постоји разлика имеђу нас. Нас који имамо име и презиме и вас које препознају по надимцима Дупе, Багзи, Ћувикара, Хилтон, Свирко, Боксер, Мачор… и наравно, бака Јасна. Објективно, да Вучић није довео Кинезе и ПКЦ, овде би била пустиња. Својом десетогодишњом владавином од града сте направили руину, од људи робље, а систем вредности претворили у блато. У ту вашу каљугу неко је морао да уђе, потпуно свестан да се не може изаћи чист. И тако, ето мене, ето вас. Вас који штитите сваку власт, па и власт једне потпуно изгубљене жене, блажене међу горким пилулама просечности, незнања, неспособности, некултуре, бахатости, себичности и самољубља. И мене који сваки свој став, мишљење или процену потпишем, не кријући се ни од кога. Тако ће бити и у будућности у којој немам намеру да трошим време одговарајући на ваше глупости, измишљотине и будалаштине. Вама и вашој Шефици желим сву срећу и угодан боравак у прошлости. Смедерево мора брже, и боље, и јаче од вас.

раб Божији
Јовица Шешлак

Comments are closed.