ОДЛИЧНИ РЕЗУЛТАТИ СМЕДЕРЕВСКИХ ВЕСЛАЧА НА “КРОАЦИЈА ОПЕНУ”

Смедеревски веслач Александар Филиповић у сениорском скифу заузео је одлично треће место на меморијалној трци Славка Матоца одржаној протеклог викенда на међународној регати у Загребу. Испред њега био је
хрватски репрезентативц Дамир Мартин, актуелни олимпијски вицешампион, И репрезентативац Србије Марко Марјановић, који је тријумфовао у овој трци.
Потврду добре форме на почетку сезоне Филиповић је показао другог дана када је, такође у скифу, освојо златну медаљу са најбољим временом у каријери у овој дисциплини. Овим резултатом и пласманом, Филиповић је изборио статус сениорског репрезентативца у 2018. години у којој га очекују бројни наступи на Светским куповима али и Европско и Светско првенство у Глазгову почетком августа и Светски шампионат у Пловдиву средином септембра.
Другог дана регате у Загребу, која је окупила близу 600 веслача, бронзану медаљу за Веслачки клуб Смедерево освојио је у кадетском скифу Мирослав Јовановић, а јуниоре Марка Торбицу и Лазара Ристића десетинке су делиле од бронзе у јуниорском дубл скулу.
Вредно помена је и прво место у Б финалу, односно седмо место у генералном пласману, кадетског двојца без кормилара у саставу Андрија Јевтић – Никола Солдатовић. Исти пласман у јуниорском скифу остварио је Марко Торбица.
У Београду ће се 28. априла одржати прво званично такмичење у Србији у 2018. години. На првенству државе у малим чамцима за што боље пласмане надметаће се најбољи сениори и јуниори. Дан касније, такође на Ади Циганлији, на програму је прва регата Купа Србије.
Резултати смедеревских веслача на међународној регати у Загребу најављују да следи добра година за смедеревско веслање, саопштавају из ВК Смедерево.

СДН

 

Comments are closed.