ГИМНАЗИЈА СМЕДЕРЕВО: НОВИ – ИНФОРМАТИЧКИ СМЕР

Од наредне школске године у смедеревској Гимназији ће, осим стандардних одељења друштвено-језичког, природно-математичког и филолошког смера, бити формирано и ново – одељење за информатику и рачунарство, које ће према плану похађати 20 ученика. Заинтересовани свршени основци за упис у ново одељење, због специфичности смера, полагаће посебни пријемни испит.
-Тест за пријемни испит састојаће се само од задатака из математике, и то из стандардне збирке за припрему завршног испита, с тим што ће бити изостављени задаци основног нивоа, односно, радиће се само они из средњег и напредног нивоа. Тек треба да утврдимо тачан датум одржавања, вероватно ће то бити почетком јуна, али ћемо то благовремено објавити – рекао је за наш портал Александар Маринковић, директор Гимназије.
Додаје да Гимназија испуњава све техничке и кадровске капацитете за отварање овог смера.
-Програм на овом смеру подразумеваће математику и физику у сличном обиму као што је то на природно-математичком, али ће знатно више бити информатике и програмирања, посебно у трећој и четвртој години. Са оваквим програмом, сви ученици ће бити оспособљени да се одмах након завршетка школовања у Гимназији запосле, иако нам то није примаран циљ. Интересовање је велико, већ сада има тридесетак пријављених, што је већи број од оног који уписујемо – објашњава Маринковић.
У Гимназији ће и ове године, за све заинтересоване ученике бити организована припремна настава за полагање свих пријемних испита, а о детаљима уписа новог и осталих смерова, ученици и родитељи могу да се информишу у школи.

Ј.В.

 

Comments are closed.