БОЈИЋУ СРЕБРО И БРОНЗА, ТАСИЋЕВОЈ БРОНЗА

Најуспешнији стрелац „Смедерева“ на минулом државном првенству у Б категорији је Душан Бојић, који је освојио сребрну медаљу у такмичењу кадета и бронзану медаљу за млађе јуниоре ваздушним пиштољем. Наталија Тасић је освојила бронзану медаљу у категорији кадеткиња ваздушном пушком. Кадети „Смедерева“ ваздушном пушком су државни прваци, а млађи јуниори су заузели треће место, саопштавају из Стрељачке дружине Смедерево.

Душан Бојић је на Првенству Србије, у Б – развојном програму, које је одржано у Београду, освојио две медаље. Најпре сребрну у категорији кадета, са резултатом од 529 кругова. Са тим резултатом пласирао се и у финале јуниора, као седми. И успео да се домогне још једне медаље, овога пута бронзане. У финале млађих јуниора пиштољем пласирао се и Милош Николић, као шести са 532 круга. Финале је завршио на осмом месту.
У такмичењу кадеткиња пушком Наталија Тасић је са 412 кругова освојила бронзану медаљу. Са тим резултатом пласирала се и у финале јуниорки, а такмичење је завршила као седма.
Бојић и Тасићева су једини стрелци „Смедерева“ који су ове сезоне успели да освоје медаље и на Купу и на Првенству Србије. Да подсетимо, и на финалу националног купа, Бојић се окитио бронзаном медаљом за млађе јуниоре, док је Тасићева освојила титулу кадетске вицешампионке.
У такмичењу кадета пушком екипно „Смедерево“ је освојило титулу првака државе са укупним резултатом од 1.766,1 кругом. Појединачно Немања Адамовић је био четврти са 604,7 кругова, Немања Живојиновић, девети са 596,2 круга, а Лазар Бељић са 564,2 круга је био 24. У категорији млађих јуниора „Смедерево“ је са 1.807,4 круга било треће. У екипи су били Вељко Илић, појединачно девети са 606,5 кругова, Адамовић једанаести, Живојиновић осамнаести.
У категорији млађих јуниорки ваздушним пиштољем екипа „Смедерева“ у саставу Тијана Димитријевић, Теодора Чакаревић и Катарина Миловановић, са укупним резултатом од 957 кругова, заузела је шесто место екипно. Појединачно најбољи пласман је остварила Димитријевићева са 328 кругова 15-то место. Чакаравићева је била 17-та са два круга мање, а Миловановићева 28-ма са 303 круга. Са истим резултатом у категорији кадеткиња Чакаревићева је била девета, а Миловановићева је заузела једанаесто место.
Сезона такмичења ваздушним оружјем у Б програму је завршена, остало је још само да се одржи и државно првенство у Ц програму серијском ваздушном пушком, које је на програму 28. и 29. априла у Горњем Милановцу, на коме сениорке „Смедерева“ бране титулу државних првакиња. А у среду, 18. априла, на стрелишту у Спортској хали Смедерево одржаће се Првенство Србије у стрељаштву, за ученике и ученице основних и средњих школа.
Крај недеље резервисан је за шесто, претпоследње коло Смедеревске лиге у стрељаштву. Пионирске категорије наступају у четвртак, 19, а сениорске у петак, 20. априла.

СДН

 

Comments are closed.