БАХАТИ ЈАСНИНИ КАДРОВИ НА ПИЈАЦИ, РАДЕ ШТА ХОЋЕ

После низа текстова на нашем порталу о аферама градоначелнице Јасне Аврамовић, велики број наших читалаца, суграђана, свакодневно нам се јавља са намером да јавности укажемо на бројне злоупотребе које уочавају у функционисању јавних предузећа.
Последњи у низу таквих примера забележен је на зеленој пијаци на Царини, а на њега указују закупци тезги који на овој локацији послују већ годинама. По њиховим речима, поред лепо уређеног пијачног простора, за чије коришћење уредно плаћају све предвиђене накнаде, свакога дана куповина и продаја одвија се буквално и на улици и тротоару, где велики број грађана своју робу пласира практично нелегално, што би могло да доведе и до тежих последица, с обзиром на то да су у понуди и прехрамбени производи чији квалитет нико не контролише.
Зашто не реагује руководство пијаца, комунална инспекција или макар Градска управа, ником није јасно. На овакав начин закупци тезги, тврде, трпе велике губитке, јер, најпре са ценом не могу да парирају нелегалној конкуренцији, која зараду у највећој мери остварује управо неплаћањем обавеза које морају да испуне легални закупци.
Ситуација је још занимљивија са расходима, кажу суграђани који су се јавили, јер Пијаце, тврде, плаћају и за потрошену енергију коју не користе. Томе у прилог наводе чињеницу да је бивши главни шеф Пијаца поставио сопствени киоск на јавну површину, чији је власник град, а струју узима са пијаце. Иако површина на којој се киоск налази није у власништву Пијаца, практично цео посао одвија се преко овог јавног предузећа. По сазнањима наших читалаца, користи се струја из млечне пијаце на Царини, па се питају ко је и по ком основу то дозволио.
О проблемима у јавном предузећу „Зеленило и гробља“ у чијем саставу, након припајања, послују и градске пијаце портал „Смедеревске новине“ опширније ће извештавати у наредном периоду.

Ј. Шешлак

 

Comments are closed.