ТРИ ТИТУЛЕ ПРВАКА ЦЕНТРАЛНЕ СРБИЈЕ ВАЗДУШНОМ ПУШКОМ

Три шампионске титуле појединачно освојили су смедеревски стрелци на Првенству Централне Србије, група исток, серијском ваздушном пушком, у Б и Ц програму, које је одржано протеклог викенда на Стрелишту у Смедереву. Припале су Јелени Јаковљевић, која је одбранила титулу најбоље сениорке, а Анђела Радојичић је нова првакиња за пионирке. Драган Флорић је нови сениорски првак региона, а титулу је преотео од Новице Петровића, који је освојио бронзану медаљу. Сениорке „Смедерева“ и сениори „Херој Србе“ су екипни вицешампиони. „Смедерево“ је билансу успеха са овогодишњег регионалног такмичења придодало још и вицешампионску титулу пинирки екипно, док су пионири трећи, саопштавају из Стрељачке дружине Смедерево.

Осам пута су смедеревски стрелци излазили на постоља на Првенству Централне Србије, група исток, у Б и Ц програму, које је одржано у суботу на Стрелишту у Смедереву. Освојене су три златне и једна бронзана медаља појединачно, три титуле вицешампиона и једно треће место екипно.
Стрељачкој дружини „Смедерево“ припале су две златне медаље појединачно, два друга и једно треће место екипно. Јелена Јаковљевић одбранила је титулу првакиње у категорији сениорки, са 372 круга. Анђела Радојичић, са 182 круга, постала је нова првакиња региона. Сениорке „Смедерева“, са 1087 кругова, нису на жалост, успеле да одбране прошлогодишњу титулу, те су се ове године спустиле степеницу ниже на постољу. Пионирке „Смедерева“ су такође, стигле до вицешампионске титуле са 518 кругова. Прошле године су биле треће, а пионири прошле године другопласирани, ове године заузели су треће место са 485 кругова.
Стрелци Стрељачког клуба „Херој Срба“ освојили су две медаље појединачно, златну и бронзану и једно екипно друго место. Драган Флорић са 371 кругом, практично је преотео титулу клупском другу Новици Петровићу, који је са само кругом мање био трећи. Сребрну медаљу са 370 кругова, али бољом последњом серијом од Петровића, освојио је Ђорђе Ранчић, из СК „Милорад Манчић Лукањац“ из Пирота. Ни сениори „Херој Србе“ нису успели да одбране прошлогодишњу титулу првака Централне Србије екипно. Као и сениоркама, титулу им је преотео пиротски „Лукањац“, који је имао само 6 кругова више од „Херој Србе“. Смедеревци су међутим, могли комотно до титуле, да су у екипи имали Флорића, који је наступао само појединачно.
Регионално првенство је квалификационо такмичење за Првенство Србије у Б и Ц програму, које ће се ове године одржати 28. и 29. априла у Горњем Милановцу.
Следеће недеље у Београду, 15. априла, одржаће се Првенство Србије за стрелце у Б програму, стандардним оружјем. Ваздушном пушком наступају Вељко Илић, Немања Адамовић, Немања Живојиновић, Лазар Бељић и Наталија Тасић, а ваздушним пиштољем Душан Бојић, Милош Николић, Тијана Димитријевић, Катарина Миловановић и Теодора Чакаравић. Са прошлогодишњег првенства медаљу има само Вељко Илић, бронзану у категорији млађих јуниора.

СДН

 

Comments are closed.