УГРОЖЕНА БЕЗБЕДНОСТ ПАЦИЈЕНАТА?

Безбедност пацијената и запослених ЗЦ „Свети Лука“ угрожена је у поподневним сатима због квара вентила на боцама пуним гаса које овдашња болница користи за грејање својих објеката, сазнају „Смедеревске новине“. Због озбиљности ситуације затворен је и саобраћај у Петријевској улици, а на терену су полиција и ватрогасци. Док надлежне службе раде на обезбеђивању локације, руководство болнице се части печењем, прослављајући „реакредитацију“ ове установе, која је, незванично сазањемо, обновљена.
У разговору са новинарима наше редакције директор Ненад Ђорђевић тврди да ситуација није толико озбиљна као што изгледа.
-Само је вентил у питању, вентил на извору за гас, сада га мењају, није то ништа опасно и нема разлога за бригу – рекао је Ђорђевић за наш портал.
Из Сектора за ванредне ситуације потврђују да је реч о техничком квару на вентилу боца које су наслагане у кругу болнице, одакле се „вуче“ гас који здравствени центар користи за грејање.

-Саобраћај је затворен због безбедности, с обзиром на то да гас избија, и мада одлази у ваздух, ипак је неопходно обезбедити локацију, како не би дошао у додир са отвореним пламеном или цигаретом. Екипа из Панчева долази да санира овај проблем – потврђено је новинару наше редакције у Сектору за ванредне ситуације.
Ово није први пут да се дешава овакав инцидент, који, мада на први поглед делује безазлено, може да изазове озбиљне последице, уколико се проблем цурења гаса на време не уочи.

Ј. Шешлак

 

Comments are closed.