ПССС КОЛАРИ: УЗРОК ТРОВАЊА ПЕСТИЦИДИ У КАФИ

Узрок тровања у Пољопривредно-саветодавној стручној служби у Коларима је пестицид пронађен у кафи коју су запослени и клијенти конзумирали, потврђено је за „Смедеревске новине“ у Вишем јавном тужилаштву у Смедереву.
-Анализом је утврђено присуство неких пестицида у кафи, али се још не зна о којој количини ових отровних материја је реч. Још увек нису готове све анализе које смо наложили, тако да у овом тренутку немамо комплетну слику о томе шта се тачно догодило. Оно што је сигурно јесте да је узрок тровања отровна материја пронађена у кафи, а рад на случају се наставља – речено нам је у Вишем јавном тужилаштву.
Наводе да полиција тренутно истражује да ли је отровна материја унета са стране, или је реч о пестицидима који су се већ налазили у објекту Пољопривредно-саветодавне стручне службе у Коларима, као и да у вези са тим има неких трагова, али за сада не желе да износе детаље.
Подсећамо, у петак, 23. марта,у поподневним часовима, пет особа, од којих троје запоселних, затражило је лекарску помоћ због мучнине, знојења и повраћања, што су тегобе које одговарају клиничкој слици тровања. Две особе су након прегледа одмах пуштене куће, док су три пребачене на Војно-медицинску академију у Београду на даље лечење. Тада се посумњало да се у кафи коју су попили нашла недозвољена отровна материја која је довела до тровања, због чега су случај преузели тужилаштво и полиција.

Ј.В.

 

Comments are closed.