КОМПЛЕТ МЕДАЉА ЗА СМЕДЕРЕВО

Одличан наступ талентованих стрелаца „Смедерева“ на финалном турниру овогодишњег националног Купа Стрељачког савеза Србије, у Б – развојном програму, који је одржан у Новом Саду, резултирао је освајањем комплета медаља, саопштава Марија Аничић, портпарол Стрељачке дружине „Смедерево“.
Најсјајније одличје заблистало је на грудима Вељка Илића, па је у својој спортској каријери уписао још једну титулу победника Купа Србије за млађе јуниоре пушком. Илић се у финале пласирао са трећег места у основном делу, где је погодио солидних 613,4 круга. Већ после друге финалне серије од пет хитаца преузео је вођство у финалу и само једном, после 20-ог хица, препустио га Душану Димитријевићу из Стрељачког клуба „Чика Мата“ из Крагујевца, са минималним заостатком од 0,1 круга. Крагујевчанин је међутим, у наредна два хица погодио две деветке, а наш стрелац центре, преузео понововратио се на лидерску позицију, а Димитријевић је завршио такмичење са бронзаном медаљом. Претекао га је Ђорђе Савић, стрелац косјерићке дружине „Око соколово“, који је остао у борби за злато са нашим стрелцем, са минусом од 1,1 круг. Претпоследњим хицем оба стрелца су погодила десетке, тако да је разлика и пред последњи, 24. хитац остала иста. Савић је последњим хицем погодио 10,1 а Илић 10,0 и освојио златну медаљу и другу узастопну титулу победника Купа Србије за млађе јуниоре.
У такмичењу кадеткиња пушком, заблистала је Наталија Тасић. Са одличних 413,2 круга освојила је сребрну медаљу и понела титулу вицешампионке. Боља од ње је била Лара Цанић из СК „Ниш 1881“ са 414,3 круга. Бронзану медаљу освојила је Теодора Вукојевић из крагујевачког „Чика Мате“ са 411,5 кругова. У кадетској категорији не пуцају се финала.
Душан Бојић, који је бриљирао целе сезоне у такмичењу кадета ваздушним пиштољем, и освојио медаље у сва три кола купа која су претходила финалу – остао је без постоља. Са нешто слабијим резултатом у основном делу, 518 кругова, био је четврти. Тај резултат му је међутим, био таман довољан за пласман у финале млађих јуниора, са осмог, последњег места. Како се финале пуца од нуле, наш стрелац се храбро упустио у борбу за медаље, углавном вребао своју шансу из средине табеле и на крају заслужено дошао до бронзаног одличја.
У финалу домаћег купа за млађе категорије још је учествовала и Катарина Миловановић, која је са 298 кругова заузела осмо место у категорији кадеткиња ваздушним пиштољем.
Сезона такмичења ваздушним оружјем у Б програму завршава се државним првенством које ће се одржати 15. априла у Београду.

СДН

 

Comments are closed.