СТРЕЉАШТВО: ПЕТРОВИЋ НАДМАШЕН, СЕНИОРИ „АРАНЂЕЛОВЦА“ ПРВИ ЕКИПНО

Велика изненађења забележена су у петом колу десете Смедеревске лиге у стрељаштву серијском ваздушном пушком, које је одржано прошлог петка на стрелишту Спортске хале Смедерево. Први пут од почетка лиге, искусни смедеревски ветеран Новица Петровић је резултатски надмашен. Са 184 круга своју прву победу у лиги остварио је Александар Матић из Стрељачког клуба „Аранђеловац“. Друго и треће место заузели су Драган Флорић и Новица Поповић са по 182 круга. И од четвртог до петог односно шестог места о пласману је одлучивала последња серија. Стрелце са по 181 кругом предводио је Новица Петровић, а Боривоје Провчин и Дејан Петровић, Новичин син, ималу су исте обе серије, али се није приступило утврђивању броја центара, што се ради у оваквим случајевима, јер се појединачни пласман у лиги не бодује, већ се за коначни пласман сабирају резултати. Новица и Дејан Петровић наступају за „Јутекс“, Драган Флорић и Боривоје Провчин за „Коре Миг“, а Новица Поповић за Самостални синдикат „ХБИС“.

У категорији сениора СК „Аранђеловац“ у овом колу победио је први пут и екипно и тако прекинуо доминацију две смедеревске екипе. Победа Аранђеловчана је дошла са 542 круга укупно. „Јутекс“ је био други са 540 кругова, а „Коре Миг“ са кругом мање треће. У четвртом колу појединачно се такмичило 27 стрелаца, а екипно је било 7 тимова.

И код сениорки је тријумфовала чланица СК „Аранђеловац“, Младена Ристић, прошлогодишња победница Смедеревског купа, са 182 круга. Чланицама екипе „New Пресс“ припала су друго, Јелена Тасић са 178 кругова, и треће место, Милица Луковић са 171 кругом, и тако су повеле своју екипу до треће, можда и кључне победе за освајање лиге у коначном пласману. Екипној победи „New Пресса“ са 163 круга допринос је дала и трећа чланица Ана Бојић, шеста у појединачном пласману.

Екипно, прво место „New Пресс“ са 512 кругова, друго „Аранђеловац“ са 510 кругова, треће женска екипа СК „Херој Срба“ са 330 кругова. Наступило је 8 сениорки појединачно и 3 екипе.

Основношколци: Ивона Бојић и Немања Живојиновић најбољи

Млађа пионирка Ивона Бојић са 177 кругова у петом колу, остварила је још једну победу у петој Смедеревској лиги у стрељаштву за млађе категорије, које је одржано прошлог четвртка на ваздушном стрелишту Спортске хале Смедерево. У категорији млађих пионира пету победу над вршњацима остварио је Лазар Суботић са 160 кругова. Бојићева је из Основне школе „Свети Сава“, а Суботић је ученик ОШ „Доктор Јован Цвијић“. Друга места заузели су ученици ОШ „Др. Јован Цвијић“ Наталија Јовановић са 165 и Петар Костић са 148 кругова.
У старијој групи пионира, у односу на прошло коло, Немања Живојиновић и Милан Марић су заменили места. Са 173 круга победио је Живојиновић, ученик ОШ „Јован Јовановић Змај“, а Марић, ученик ОШ „Димитрије Давидовић“ је био други са 169 кругова. Код пионирки Ива Марјановић из ОШ „Доситеј Обрадовић“ имала је 169 кругова.
Екипно, прво место код пионира је освојила екипа ОШ „Ј. Ј. Змај“, са укупно 440 кругова, друга је екипа школе „Др Јован Цвијић“ са 433 круга, а трећа „Димитрије Давидовић“ са 386 кругова укупно. У категорији пионирки прво место заузела је школа „Свети Сава“, друго „Доситејева“, а треће „Цвијићева“.
До краја лиге остала су још само два кола, а наредно, шесто је по распореду планирано за 19. април.

СДН

 

Comments are closed.