СЛУЧАЈ ТРОВАЊА: ЈОШ БЕЗ ТАЧНОГ УЗРОКА

Шта је узрок тегоба због којих су запослени и клијенти Пољопривредно-саветодавне стручне службе у Коларима, са симптомима тровања, прошлог викенда збринути на Војно-медицинској академији још увек није познато, јер нису завршене наложене анализе, потврђено је за „Смедеревске новине“ у Вишем јавном тужилаштву у Смедереву.
-Наложили смо анализу узорака и очекивали да ће она бити извршена на Војно-медицинској академији, али су нас обавестили да, услед квара на апаратима на којима се то ради, нису у могућности да то брзо заврше. Сада је све пребачено на Медицински факултет у Београду, а резултате очекујемо за недељу дана – кажу у Вишем јавном тужилаштву.
Лица која су хоспитализована на ВМА су ван животне опасности, стабилно и пуштена су на кућно лечење.
Полиција је претходних дана обезбеђивала објекат Пољопривредно-саветодавне стручне службе у Коларима и наставила рад на утврђивању детаља овог догађаја, кажу у тужилаштву.
Подсећамо, прошлог петка у поподневним часовима пет особа, од којих троје запоселних, затражило је лекарску помоћ због мучнине, знојења и повраћања, што су тегобе које одговарају клиничкој слици тровања. Две особе су након прегледа одмах пуштене куће, док су три пребачене на Војно-медицинску академију у Београду на даље лечење. Према првим информацијама сумња се да је узрок тегоба кафа коју су конзумирали, односно да се у кафи нашла недозвољена отровна материја која је довела до тровања, због чега су, након сазнања о инциденту, случај преузели тужилаштво и полиција.

Ј.В.

 

Comments are closed.