ЦЕНТАР ЗА КУЛТУРУ: ИЗЛОЖБА „ИЗА ОДРАЗА“

Изложба радова сликара Дејана Крстића, под називом „Иза одраза“, биће отворена у уторак, 27. Марта, у Галерији Центра за културу Смедерево, у 19 сати и 30 минута, најављују из ове установе.

-Занимљива ауторска целина која ће бити изложена настала је уз помоћ психоаналитичког приступа од стране аутора који свој рад заснива на идеји портрета у виду слике, цртежа, фотографије. Крстић испитује поље страха од одступања од друштвених норми, односно од појма нормалности. Према речима аутора, друштво потенцира на позитивности и избегава дискусију о личним траумама, док се он кроз стваралачко-истраживачки рад труди да код посматрача подстакне самопреиспитивање и разумевање других људи – наведено је у најави прослеђеној медијима.

Процес рада обухвата избор модела, фотографисање и интревју током кога се моделу постављају питања са циљем да се доспе до суштинских карактеристика особе. Добијене фотографије се даље обрађују и приказују као самостална дела у виду цртежа. Разлог за умножавање и благу варијацију у кадру на основи потрета јесте потреба да се створи једна хоризонтала, тј. везаност између свих портрета.

Дејан Крстић је завршио основне академске студије на департману ликовних уметности, студијски програм сликарство, у класи проф. Босиљке Зиројевић Лечић. Тренутно похађа мастер студије на Академији уметности у Новом Саду у оквиру студијског програма цртање, под менторством проф. Вишње Петровић. Имао је до сада једну самосталну изложбу и учествовао је у више колективних изложби.

Посетиоци ће поставку у Центру за културу моћи да погледају до 10. априла.

 

Ј.В.

 

 

Comments are closed.