ТРОВАЊЕ У ПОЉОПРИВРЕДНОЈ СТРУЧНОЈ СЛУЖБИ У КОЛАРИМА

Три лица су збринута  на Војно-медицинској академији у Београду због  тровањa у Пољопривредној стручној служби у Коларима код Смедерева, потврдио је за „Смедеревске новине“ директор болнице Ненад Ђорђевић.

-Три пацијента дошла су у петак поподне са тегобама мучнине и повраћања, и упућени су на токсиколошка испитивања у Војно-медицинску академију у Београду. Још два пацијента су се јавила, али су пуштени кући, петпоставља се да су дошли на проверу само из страха због онога што се десило осталима – каже Ђорђевић.
Према сазнањима „Смедеревских“, само једно, од три лица која су упућена у Београд, је запослено у Пољопривредној стручној служби у Коларима, док су остала два пољопривредници из Лугавчине који су донели семе на анализу. Сумња се да је извор тровања кафа коју су попили.
Случај је пријављен полицији, а на лицу места су, како сазнајемо, били и санитарна и инспекција рада, па се очекују званичне информације о томе шта се у петак заиста десило у Пољопривредној стручној служби у Коларима.

У Вишем јавном тужилаштву потврђено је за наш портал да су у току активности на сагледавању свих чињеница у овом случају, да је петоро лица са симптомима тровања, због мучнине и знојења затражило медицинску помоћ, као и да се сумња да је узрок тегоба кафа коју су попили.
-Затражене су званичне анализе, узети су узорци сумњивих материја, а на основу тих резултата, када се утврди да ли је реч о тровању и шта је његов узрок, даље ће се оперативно радити на утврђивању свих чињеница под којим се све десило – потврђено је у Вишем јавном тужилаштву.

Ј.В.

 

Comments are closed.