СВИ ПУТЕВИ ПРОХОДНИ, СИТУАЦИЈА СТАБИЛНА

Сви расположиви капацитети и механизација ангажовани су у Смедереву у циљу одржавања редовног функционисања града, а надлежне службе су у сталној комуникацији и синхронизованом деловању, саопштено је након седнице Градског штаба за ванредне ситуације, који се, како је објављено на сајту Градске управе, састао поводом нових снежних падавина и ниских температура.

На састанку је констатовано да су зимске службе константно на терену, да се саобраћајнице чисте редовно према приоритету, да се јавни градски превоз, уз мања кашњења, одвија по предвиђеном режиму, а здравствене установе функционишу уобичајено. Договорено је и да ће све виталне установе и службе нaставити да раде појачано у циљу обезбеђивања несметаног одвијања живота у граду.

Констатовано је, такође, да је због раста нивоа водостаја Дунава проглашена редовна одбрана од поплава, али да се у наредном периоду не очекују поплаве.

На сајту локалне самоуправе објављено је и да су екипе зимске службе ЈКП „Зеленило и гробља“ даноноћно ангажоване на рашчишћавању саобраћајница и других јавних површина од снега и леда. Наведено је да се  ради по утврђеним приоритетима, а поред градских, проходни су и сеоски путеви.

-До сада су потрошене 122 тоне мешавине агрегата, а само претходне ноћи 54 тоне. За одржавање јавних пешачких површина, односно тргова, тротоара и степеништа, утрошено је око 500 литара течног калцијума и тона гранула – наведено је у објави.

Додаје се и да ЈКП „Зеленило и гробље“ апелује на суграђане да  редовно чисте снег са прилазних путева, стаза и тротоара испред својих кућа, зграда или пословних простора, те да уклоне непрописно паркирана возила како би се квалитетно реализовали сви планирани послови на одржавању хигијене града у зимским условима.

Ј.В.