ЈАСНА И ЦОКИЋ ПОДРЖАВАЈУ КЕНУ?

По сазнањима „Смедеревских новина“, у Градском одбору смедеревских напредњака један део чланова те странке скоро да више и не крије да се у СНС учланио ради функција и бенефиција. То тврди наш добро упућени извор из Градског одбора ове странке, који за наш портал каже да је невероватно да они који заузимају највише функције у граду, који је центар Округа, скоро не узимају никакво учешће у предизборној кампањи на локалним изборима у Смедеревској Паланци. Таква врста ноншаланције може се протумачити као директна помоћ Радославу Милојичићу Кени, тврди наш саговорник и додаје да је управо сарадњом са њим уз помоћ свог пријатеља, Паланчанина Радослава Цокића, градоначелница покушала да „прекомпонује власт“ у Смедеревској Паланци, што је довело до кризе институција, увођења Привремених мера и расписивања ванредних локалних избора.
„Кад упоредите ствари, видећете да су Јасна и Кена користили исте методе, као на пример, „пословање“ са истом фирмом о донацији мобилијара за дечја игралишта, приликом чега су оштећени буџети обе локалне самоуправе, имали су истог „саветника за инвестиције“, Симона Аполонија, који је Паланчанима обећавао фабрику лутака, а Смедеревцима „Ћимолају“, а да ни једна од ове две ствари није реализована, и случај водоводне инфраструктуре, у којем су средства за изградњу потрошена, а да на планираним тарсама није уграђена ниједна водоводна цев“ – примећује наш саговорник.
Тврди и да је био шокиран реакцијом градоначелнице која се питала „да ли је спроведена јавна набавка(!?)“ приликом обнављања расвете на паланачким улицама, која неколико година није била у функцији.
Наш саговорник тврди да Јасна Аврамовић сматра да би, уколико би резултат СНС у Паланци био слабији од очекиваног, постојала могућност да актуелни координатори буду пребачени у неки други округ, што би јој дало шансу да опстане у фотељи градоначелника и настави да води личну политику, стављајући на најважније градске функције родбину, пријатеље и комшије.

Ј. Шешлак