БРНАБИЋ: НЕМА ОПШТИНЕ КОЈА ЈЕ ДЕВАСТИРАНА КАО СМЕДЕРЕВСКА ПАЛАНКА

„Не постоји локална самоуправа која је толико девастирана као Смедеревска Паланка, која се, налази у тужном и невероватном стању, са више од три милијарде динара дуга и 19 комуналних предузећа која послују са губитком“ рекла је премијерка Ана Бранабић приликом посете овој општини Подунавског округа.
Истакла је да је „невероватно да је место које је близу Београда и аутопута у таквој девастацији“ и навела да је, док је била министарка за државну управу и локалну самоуправу направила санациони план за Смедеревску паланку.
-Дуг је смањен за 260 милиона динара. Преговара се са комерцијалним банкама да се отпишу делови великих дуговања, док би средства за отплату дугова била издвојена из буџета Србије – навела је премијерка Брнабић, истакавши да ова локална самоуправа не може да се бави инвестицијама и привредом, јер мора да санира дугове.
У пратњи потпредседника Извршног одбора Српске напредне странке и координатора за Подунавски округ Бранка Маловића, министра здравља др Златибора Лончара, директора Канцеларије за управљање јавним улагањима Марка Благојевића и председника Привременог органа Николе Вучена премијерка Ана Брнабић је посетила и Општу болницу „Стефан Високи“
– Влада Србије је у протеклом периоду уложила 35 милиона динара за куповину потребних апарата. Изградили смо ново одељење гинекологије и реконструисали одељење за палијативну негу. Још 20 милиона уложили смо у интервентну санацију. Зграда је стара, енергетска ефикасност је лоша. До краја лета комплетно ћемо реновирати ову болницу и то ће бити прва установа секундарне здравстене заштите у Србији која се комплетно реновира, једна од најбољих у Србији – рекао је министар Лончар.
Навео је и да ће због недостатка стручног кадра у Општој болници „Стефан Високи“ долазити лекари из Београда за операције катаракте, колена, лапароскопије и друге захвате, као и да ће се радити на обуци лекара из те општине. Министар је истакао и да ће бити обновљена и амбуланта у месту Колонија, која није обнављана 30 година.
Председник Привременог органа општине Никола Вучена рекао је да је реновирање болнице једна од највећих инвестииција у Смедеревској Паланци у последњих 50 година. Додао је да се стање у тој општини, после тешке ситуације у којој се налазила од 2008. до 2016. године, сада поправља „корак по корак“.

Премијерка Брнабић обишла је и „Водовод“ и обећала становницима Смедеревске Паланке да ће Влада Србије издвојити потребна средства да се у овој подунавској општини потпуно реконструише систем водоснабдевања, достојан живота у 21. веку.

Ј. Шешлак

 

Comments are closed.