УДОВИЧИЋ: СМЕДЕРЕВСКА ПАЛАНКА ИМА ЗДРАВУ БАЗУ СПОРТА

Министар омладине и спорта Вања Удовичић је, у пратњи државног секретара Дарка Станића и председника Савеза за школски спорт Жељка Танасковића, посетио Смедеревску Паланку и на градском стадиону се дружио са младим талентованим спортистима из овог места. Овом приликом истакао је да је заједнички интерес локалне самоуправе и министарства да атлетика и други спортови, поред врхунских каратиста и рукометаша, поново заживе у Смедеревској Паланци.
-Смедеревска Паланка има здраву базу спорта. Желимо да наставимо сарадњу. Драго ми је што смо после поплава, заједно са Атлетским савезом Србије и Савезом за школски спорт, успели да санирамо спортска борилишта на стадиону. Ово је само почетак – најавио је Удовичић.
У оквиру акције опремања 100 основних и средњих школа спортском опремом и реквизитима, Удовичић је основној школи “Херој Иван Мукер” уручио сет голова, сет кошаркашких табли, одбојкашку мрежу и 40 лопти.
– Заједно са Смедеревском Паланком настављамо акцију. Жеља нам је да деца у својим фискултурним салама и на другим спортским борилиштима имају најновију опрему. Желимо да побољшамо њихове часове физичког и да омогућимо квалитетније спровођење ваннаставних активности. Мотивисаћемо професоре, наставнике и децу да остану у систему спорта. Хвала Привременом органу Смедеревске Паланке што је препознао значај ове акције, кроз реновирање школских сала и отворених терена. То је значајно и за спортске клубове који сада на располагању имају више могућности за тренинге – рекао је Удовичић.
Подвукао је још једном да је циљ да се спорт учини доступним свима и да су школе базе из којих настају спортски шампиони, те да је њихов задатак да спорт постане саставна активност живота сваког детеа, а не само деце која кроз спортске клубове учествују у такмичењима.
Председник Привременог органа Никола Вучен рекао је да је ова посета доказ да Смедеревска Паланка креће здравим путем, најавивши да ће локална самоуправа да се потруди да деци пружи све услове потребне да израсту у врхунске спортисте. У прилог томе навео је податак да је ове године из општинског буџета за 28 спортских удружења издвојено 15 милиона динара.

Ј.Шешлак

 

Comments are closed.