КЕНИНЕ „ИГРАРИЈЕ“

И док се чека реакција надлежних органа и евентуално поступање по некој од многобројних кривичних пријава које су у претходном периоду поднете против Радослава Милојичића Кене због несавесног трошење буџетских пара у време када је био председник општине Смедеревска Паланка, на видело излазе појединачни случајеви који су довели до тога да варошица на Језави буде задужена три сопствена годишња буџета.
Један од примера је и уговор који је 2015-те године потписан са подгоричком фирмом „Мега стил“, а односи се на донацију дечјег мобилијара. Две гарнитуре за дечје игралиште, које се састоје од дупле куле са мостом, тобогана, клацкалице, љуљашке дуплекс, пешчаника, пењалице и дворске ограде, процењене су на 20.000 евра. Уз то, са истом фирмом, склопљен је Уговор о превозу дечјег мобилијара, за шта је, сазањемо, општина унапред уплатила 3.000 евра. У склопу тог „посла“ наплаћена је и монтажа делова поменутог мобилијара. И, вероватно не би било ничег спорног, да је поменута донација и реализована, али мобилијар за дечије игралиште никада није стигао на своје одредиште. Дакле, плаћени су транспорт и монтажа који се никада нису десили!
Да се у време када је водио Смедеревску Паланку Радослав Милојичић Кена недомаћински односио према општинској каси потврдили су и наводи Фискалног савета који је ову локалну самоуправу својевремено означио најнегативнијим примером неодговорног управљања јавним средствима.

Ј. Шешлак

 

Comments are closed.