СТРЕЉАШТВО: МЕДАЉЕ ЗЛАТА ВРЕДНЕ

Вељко Илић и Душан Бојић, млади стрелци „Смедерева“, како су почетком године започели своје учешће у оквиру Купа Стрељачког савеза Србије, у Б – развојном програму, тако су га и привели крају, златним медаљама, освојеним на последњем трећем колу, које је одржано у Спортском центру „Младост“ у Крагујевцу.

Вељко Илић, са 592 круга освојио је другу златну медаљу у категорији млађих јуниора стандардном ваздушном пушком. Са истим резултатом на другом месту се нашао Алекса Митровић из Стрељачког клуба „Нови Београд – Ушће“. Пошто су обојица погодила по апсолутних 100 кругова у последње две серије, пресудила је четврта, у којој је Илић забележио 99 кругова, два више од Митровића и освојио злато. Бронзану медаљу освојио је Крагујевчанин Марко Ивановић из СК „Чика Мата“ са 591 кругом. Интересантно је да се исто десило и у првом колу. Наступила су 34 млађа јуниора.

Душан Бојић, наставља са добрим резултатима у дисциплини пиштољ. Са 539 кругова освојио је своју другу златну медаљу, у категорији кадета. Сребрну медаљу са 3 круга мање освојио је стрелац „Земун центра“ Златомир Марковић, а бронзу са 510 кругова Јован Јовић из клуба „Нови Београд – Ушће“. Такмичило се 10 кадета.

Вељко Илић се у финале пласирао као други са 24 бода, које су му донеле две златне медаље, са првог и трећег кола, а на другом није наступио. Бојић је био убедљиво најбољи кадет са две златне и једном сребрном медаљом, односно 34 бода из сва три кола, а пласирао се и у финале млађих јуниора као четврти са 19 бодова.

Поред њих у финале кадеткиња пушком пласирала се и Наталија Тасић, као седма са 10 бодова. Осим ње, пушком су још гађали и кадети: Немања Адамовић и Немања Живојиновић, који су се са 566 и 544 круга, пласирали на девето и осамнаесто место. Зачеља у катагеорији кадеткиња и млађих јуниорки пиштољем заузеле су наше девојке: Катарина Миловановић са 309 кругова била је осма, а осамнаеста Тијана Димитријевић са 302 круга. Ипак, и Миловановићева је са 3 освојена бода обезбедила учешће на завршном турниру са последње десете позиције. Повратник на ватрену линију Милош Николић, са 509 кругова заузео је четрнаесто место у конкуренцији 21 млађег јуниора.

Финале купа Србије у Б програму, на 10 метара, одржаће се 30. марта и 1. априла у Новом Саду.

У суботу и недељу, 17. и 18. марта, на стрелишту у Спортској хали Смерево, одржаће се Првенство Србије ваздушним оружјем у А програму. На државном првенству учествоваће 276 стрелаца из 33 клуба. На финалима у свим категоријам наступиће смедеревска поп рок група Неед, а улаз за све заинтересоване је бесплатан.

ДЕСЕТА СМЕДЕРЕВСКА ЛИГА: НАЈПРЕЦИЗНИЈИ ПЕТРОВИЋ И ТАСИЋЕВА

У четвртом колу десете Смедеревске лиге у стрељаштву серијском ваздушном пушком Новица Петровић са 189 кругова поново је био најбољи. За два круга надмашио је Александра Матића из Стрељачког клуба „Аранђеловац“. Боривоје Провчин је био трећи са 186 кругова. Петровић наступа за екипу „Јутекса“, а Провчин за „Коре Миг“. У овом колу екипно је победио тим „Коре Миг“ са 548 кругова, „Јутекс“ је био други са 540 кругова, а трећа, као и у претходна три кола, мушка екипа СК „Аранђеловац“ овога пута са 535 кругова. У четвртом колу појединачно су се такмичила 24 стрелца, а екипно је било 7 тимова.

Код сениорки, прво место освојила је чланица тима „New Пресс“, Јелена Тасић са 186 кругова, а друго место су поделиле аранђеловчанке Милица Чорлија и Невена Јанковић са по 174 круга и истим серијама. Треће место је заузела Марија Аничић („New Пресс“) са 170 кругова. Екипно је у овом колу победа припала тиму „New Пресса“  са 525 кругова, „Аранђеловац“ је био други са 498 кругова. Као и у претходним колима, треће место је заузела женска екипа СК „Херој Срба“ са 160 кругова. Наступило је 7 сениорки појединачно и 3 екипе.

После три кола у генералном пласману у врху табеле су: Новица Петровић (757), Боривоје Провчин (740) и Александар Матић (718). Екипно, „Коре Миг“ имају 27 бодова, „Јутекс“ два мање, трећи је „Аранђеловац“ са 20 бодова. Код сениорки у врху табеле су: Невена Јанковић (687), Милица Чорлија (680) и Невена Ђорђевић из „Херој Србе“ (661). Екипно „New Пресс“ и „Аранђеловац“ су изједначени са  по 10 бодова, а женски тим „Херој Срба“ је трећи са 4 бода.

До краја лиге остала су још три кола, за укупан пласман рачуна се пет најбољих резултата из седам кола, а шест најбољих за учешће на Смедеревском купу, у коме ће се у финалу надметати по осам најбољих сениора и осам најбољих сениорки.

Пето коло по распореду одржаће се 23. марта.

ОСНОВНОШКОЛЦИ: 181 КРУГ ИВОНЕ БОЈИЋ

Ивона Бојић са 181 кругом остварила је резултат дана у четвртом колу пете Смедеревске лига у стрељаштву за млађе категорије, које је одржано прошле недеље на стрелишту у Спортској хали. То је уједно и најбољи резултат у сва четири одржана кола, а Бојићева се уписала у листу стрелаца који су прешли ову границу од 180 кругова. У категорији млађих пионира победио је Лазар Суботић из са 162 круга. Бојићева је из ОШ „Свети Сава“, а Суботић је ученик ОШ „Др Јован Цвијић“. Друга места заузели су Наталија Јовановић са 163 круга и Никола Пешић са 129 кругова. Јовановићева из ОШ „Др. Јован Цвијић“, а Пешић је из ОШ „Јован Јовановић Змај“.

У старијој групи пионира најбоље резултате су имали Милан Марић из Основне школе „Димитрије Давидовић“ са 163 круга, колико је имао и другопласирани Немања Живојиновић, али са слабијом задњом серијом, Никола Теомировић из ОШ „Илија Гарашанин“ је био трећи са 160 кругова. Код пионирки Ива Марјановић из ОШ „Доситеј Обрадовић“ имала је 161 круг.

До краја лиге остала су још три кола, за укупан пласман рачуна се пет најбољих резултата из седам кола, а шест најбољих за учешће на Смедеревском купу, у коме ће се у финалу надметати осам најбољих у обједињеним категоријама млађих пионира и пионира, као и млађих пионирки и пионирки.

Пето коло је по распореду планирано за 22. март.

СДН

 

Comments are closed.