„LIDL“ СРБИЈА: ОТВОРЕН КОНКУРС ЗА РАДНА МЕСТА

Из компаније „Lidl“ Србија најављено је да ће у петак, 9. марта, бити расписан конкурс за запошљавање више од 1.000 продаваца у великом броју градова Србије, међу којима је и Смедерево. Најављено је да ће овај први савремени дисконтни ланац у нашој земљи оперативно пословање започети током ове године, истовременим отварањем између 10 и 20 продавница.

У склопу великог таласа запошљавања, „Lidl“ ће отворити конкурс за радна места и у Смедереву, где планира да запосли више од 40 продаваца. Компанија  је потврдила да је купила једну локацију у Смедереву у Улици Хајдук Станка. Напомињу да ће, без обзира на расписан конкурс и статус градње, накнадно бити саопштено које ће продавнице бити отворене у првом таласу.

-„Лидл“ Србија ће будућим колегама понудити конкурентне радне услове, у погледу накнаде, бенефита и радног окружења. Продавци у „Lidlu“ имаће петодневну радну недељу, а електронска евиденција радног времена омогућава плаћање прековременог рада по систему „сваки минут се плаћа“. Компанија „Lidl“, која је због фер односа према запосленима у више земаља награђивана као најпожељнији послодавац, ће и у Србији запосленима пружати могућност професионалног развоја и напретка – наведено је у саопштењу.

У склопу овог таласа запошљавања, „Lidl“ ће отворити конкурс за радна места у Београду, Бору, Инђији, Лесковцу, Нишу, Новом Саду, Јагодини, Кикинди, Крагујевцу, Крушевцу, Панчеву, Смедереву, Сомбору, Суботици, Шапцу, Ужицу, Вршцу и Зрењанину. Поред Београда, где се планира запошљавање више око 300 људи, у сваком од наведених градова биће запослено више од 40 продаваца.

-Расписивањем овог конкурса започињемо највећи, али не и последњи талас запошљавања у Србији. Наш циљ је да купцима широм Србије понудимо најбољи однос цене и квалитета по коме је „Lidl“ препознат у свету, па ћемо, у складу са ширењем мреже и потребама пословања, наставити са запошљавањем – поручује руководилац корпоративних комуникација „Lidl“-a Србија, Мартина Петровић.

Заинтересовани кандидати који желе да раде у наведеним градовима, могу се пријавити путем сајта: karijera.lidl.rs. Потребно је да имају минимум средњу стручну спрему, док је искуство у раду са купцима предност, али не и обавезујући услов. У складу са „Lidlovim“ јединственим моделом пословања, задаци запослених у продавници се не раздвајају према позицијама, па продавци имају различита задужења, од рада на каси, преко рада у пекари и услуживања купаца, до послова слагања робе. У склопу темељних припрема за успешно обављање радних задатака, „Lidl“ ће свим будућим запосленима организовати свеобухватну плаћену обуку, која има за циљ увођење у посао и оспособљавање запослених за рад – саопштавају из компаније.

Ј.В.

 

Comments are closed.