ЈЕФТИНИ ПОКЛОНИ ОРОНУЛЕ ГРАДОНАЧЕЛНИЦЕ

Градоначелница Јасна Аврамовић ових дана прилично је агилна када су у питању одласци за Београд, а на путовања до престонице и тамошње туре, губи читаве дане, док је потпуно запоставила и оно мало послова које је обављала у локалној самоуправи. И данас је, сазнају „Смедеревске новине“ отпутовала, чини се опет туристички, до главног града, носећи прегршт јефтиних поклона, у нади да ће јој врата отворити неко из државних институција или Извршног одбора Српске напредне странке. По нашим сазнањима нигде није успела да издејствује пријем, те су за њу сва врата и данас била затворена, због чега је била принуђена да поклоне које однела раздели куририма, портирима и теткицама запосленим у објектима које је обишла.
Наш извор близак градоначелницином кабинету, тврди да је градоначелница посебно „погођена“ изузетним резултатом који је Српска напредна странка остварила на недавно одржаним изборима на Новом Београду, где је кључну улогу имао потпредседник Извршног одбора напредњака и координатор СНС-а за Подунавски округ Бранко Маловић. Његов тим остварио је изузетан резултат победивши на 20 од 21 бирачког места на, за напредњаке, тешком терену, с обзиром на то да су се по истраживањима одлично котирали и Шапић и Ђилас. Сва истраживања говоре да ће и на најављеним изборима у Смедеревској Паланци, заказаним за 25. март, Српска напредна странка направити добар резултат. Након њих, сазањемо, потпредседник Извршног одбора требало би да дође у Смедерево да стабилизује политичку ситуацију и заврши започето „освежавање странке“ новим лицима и кадровима.
„Рад и ред који, на основу принципа функционисања СНС-а, спроводи координатор за Подунавски округ Бранко Маловић, Аврамовићевој никако не одговара, јер она није навикла да функционише у таквом окружењу. Њој не одговара увођење реда у страначке органе у граду, на чему потпредседник Извршног одбора инсистира, јер то онда значи да у Смедереву више ништа неће функционисати по до сада устаљеној пракси родбинских, комшијских и пријатељских односа, заснованим, најчешће на везама са градоначелницом. У овом граду ствари ће бити уређене тако да онај ко ради мора и да напредује, а систем ће бити постављен тако да се одлуке доносе у институцијама, а не у кабинету и функционисање странке и локалне самоуправе више неће зависти од хира појединца. Тако, уосталом, и треба да буде устројена највећа и најснажнија странка у Србији и граду“ објашњава наш саговорник.
Започете промене неминовно ће на дневни ред довести и питање Јасне Аврамовић, што је у овом тренутку посебно узнемирује и зато покушава да на било који начин опструира те процесе, али су то јалови покушаји који остављају последице по њено здравље. То се и на њој види, потпуно је оронула, закључује наш саговорник.

Ј. Шешлак

 

Comments are closed.