БА(Р)БИКА И КЕН(А)

Да је градоначелница Смедерева Јасна Аврамовић имала узор у кадровима Демократске странке, те да се у тој коалицији осећала врло угодно, говори и чињеница да је својевремено имала истог саветника за привреду, као и некадашњи председник општине Смедеревска Паланка Радослав Милојичић Кена, против кога је подигнуто неколико кривичних пријава.
Реч је о Симону Аполонеу, првом човеку фирме „Аликвио инвестмент“, који је у Смедереву постао познат као посредник у остваривању сарадње између „Желвоза“ и „Ћимолаје“ и био присутан у смедеревској Градској управи приликом потписивања уговора, којим је „Ћимолаја“ у закуп узела највећу халу смедеревског ремонтера. Од тог посла, испоставило се касније, није било ништа, а фабрика је отишла у стечај.
Још занимљивју причу овај привредно-економски маг „пласирао“ је у Смедеревској Паланци, заједно са тадашњим председником општине, већ поменутим Кеном. Наиме, 2013-те године у овој општини Подунавског округа најављено је отварање фабрике лутака за излог, које би из ове варошице требало да стигну чак до Америке! Како је најављено производња лутака у новој фабрици „Инспирејшн“, на месту некадашњих магацина фабрике „Воћар Паланка“ требало је да почне у јуну, па потом у септембру 2013-те године. Тада је речено да ће важну инвестицију покренути италијанско-америчка компанија „Клариос ЛЛЦ“, која се бави производњом и дистрибуцијом изложбених лутака, у сарадњи с београдском фирмом „Аликво инвестментс“, задуженом за управљање целокупним процесом и реализацијом, обећано је да ће на овај начин бити обезбеђено 80 нових радних места за Паланчане. Али, епилог је био исти као и у Смедереву. Кена је наставио да води Општину, толико успешно колико је и реализована ова инвестиција. Тај „успех“ огледа се и у чињеници да је приликом смене Милојичића, Општина Смедеревска Паланка била презадужена скоро три сопствена буџета, о чему ће наш портал писати у наредном периоду.

Ј. Шешлак

 

Comments are closed.