А ПОСЛЕ СНЕГА – РУПА ДО РУПЕ…

После ниских температура које су град неколико дана држале под снегом, отопљење је донело топљење снежног покривача и у пуном сјају показало праву слику „уређеног Смедерева“ које, безмало изгледа, као да је јуче завршен неки рат.
Нема саобраћајнице која је без рупа, па возачи, осим због шахти које су „улегле“ на свим деоницама, морају да возе „слалом“ како не би остали без точка, ако налете на неки од „отвора“ на асфалту.

Ништа лакше није ни пешацима, који се сусрећу са много већим проблемом, јер на појединим местима тротоари су целом ширином прекривени водом, па је немогуће стићи на жељену дестинацију, а не угазити „до чукљева“ у баруштине настале на улеглим деловима пешачких стаза.

 

Тако је претходних дана било и у главној, једној од најдужих у граду, Карађорђевој улици, чије су обе стране, са мањим изузецима, готово „непроходне“ након топљења снега. И на новим, поплочаним тротоарима, чија је реконструкција недавно рађена, има проблема, па је тло негде подигнуто, негде спуштено, а уз то, има и неколико рупа насталих подизањем шахти, које је, вероватно, неки несавестан грађанин „уклонио“ током претходних дана, покушавши да на тај начин нешто „заради“.

 

Судећи према најавама и дугорочној прогнози, за нормално функционисање, ход и вожњу кроз Смедерево, у наредном периоду биће потребно да више „гледамо у небо“, са надом да ће нас падавине заобићи у мартовским и априлским данима.

 

Ј.В.

 

Comments are closed.